// Вие четете...

Мистика и манипулации

Чрез знание към защита.

„Доброто намерение е половин щастие.“

Чрез знание към защита.

Колкото повече знания имаме, толкова по-малка е вероятността някога да се натъкнем на проблеми. Знанието елиминира страха и допринася за осъзнаването на нашите най-висши и силни способности. Чрез знанията не само се учим да разпознаваме неуловимите влияния, но и как да се предпазваме от въздействието на онези, които може да са вредни или разрушителни – физически и духовни.
Само чрез знанието ние можем да се научим да се грижим по-ефикасно за своето физическо тяло, можем да използваме знанията и в грижите за нашите психични и духовни аспекти. Знанията ни позволяват да засилим енергиите си, да повишават нашите способности да предотвратяваме проблемите и усложненията. Една стара окултна аксиома гласи: „Енергията следва мисълта“. Натам, накъдето насочим мислите си, натам отива енергията ни. От онова, което мислим и вярваме, от онова, което планираме, ние създаваме условията за неговото проявление.
Използвани заедно, правилните знания и намерения, могат да доведат до по-добро здраве и баланс на тялото, ума и духа.
Цветът е свойство на светлината. Всеки цвят поглъща и отразява светлина. Различните честоти на светлината (различните цветове) въздействат върху различни човешки енергии. Някои действат динамично върху физическото тяло и функциите на различните системи на тялото. Други засягат емоционалното и психично състояние. Трети въздействат на по-високите честоти на ума, като стимулират духовните възприятия.
Свещите са чудесно средство за използване на светлината във всички аспекти на живота ни. Има много начини за използване на цветовете – особено под формата на свещи – чрез които се засилват тялото, ума и духа. Свещите са много приятно средство за усилване на нашите енергии и за много други цели. Свещи облекчават стреса, пробуждат психичната чувствителност, като в същото време внасят баланс. По-малко стрес – по-добро здраве. Когато сме спокойни и здрави, ние сме по-неподатливи на нежелани влияния, били те нахакани търговци, дразнещи колеги, отрицателни мисли или нежелани психични явления.
Изучаването на ароматите и използването на ароматната терапия за лечебни цели става все по-популярно в нашия модерен свят и все пак хората от всички традиции са използвали ароматите за хиляди цели. Това са някои от най-прекрасните и ефективни средства за промяна на вибрациите: физически, емоционални, ментални и духовни. Маслата и благоуханията могат да бъдат използвани за противодействие на болести, за засилване на аурата и за издигане на духа и пробуждане на нашата интуиция.
Цветните еликсири са един вид модерно „енергийно лекарство“, създадено от енергийните модели на цветята и дърветата. Има толкова различни употреби на цветните еликсири, колкото са цветята. Всяко цвете има своя индивидуалност и, следователно, своя вибрационна енергия с уникално въздействие. Цветята могат да бъдат използвани за взаимодействие с нашите физически и духовни енергии за множество цели – от преодоляване на страхове до възприемането на духове от природата.
Живеем във време, в което науката демонстрира, че геометрията се отразява върху електромагнитните модели – усилвайки, намалявайки и дори обезсилвайки честотите на средите. Могат да бъдат създадени щитове за пораждане на състояния на променено съзнание, за стимулиране на спокоен сън и за очистване и пречистване на средата.
Природата е един от най-мощните ресурси, с които разполагаме. Тя съдържа сили и елементи, които можем да използваме ежедневно за лекуване, балансиране, засилване и благослов, за да повишим качеството на своя живот. От въздуха, който дишаме, до ароматите на цветята и дърветата. Животните, дърветата, цветята и всички елементи на природата могат да бъдат използвани за подсилване и заземяване, когато животът сякаш ни се изплъзва.
Има много ритуали и церемонии за защита, лечение и балансиране. Те включват много от описаните по-горе средства, като се комбинират, те могат да извлекат много по-силен ефект. От напяването на свещени слова и молитвите до церемониалното използване на аромати, съществуват начини за създаване на церемонии, които пречистват и предпазват динамично.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар