// Вие четете...

Мистика и манипулации

Цветни еликсири и лекове.

„Което се пази в сърцето, се отразява на лицето.“

Цветни еликсири и лекове.

Цветните еликсири са вид енергийна медицина, действаща по начин, подобен на хомеопатичната медицина.
Всяко цвете и растение има своя уникална функция и въздействие. Изучаването на цветята и техните характеристики ще ни помогне да определим техния енергиен модел.
Лековете от цветя не пораждат физически дискомфорт и при тях се използват само чистите и прости елементи на Природата. Те са безвредни и не влизат в реакция с други лекарства. Най-лошото, което могат да причинят, е да не причинят нищо.
Има няколко начина за използване на цветните еликсири. Те могат да бъдат приемани вътрешно, така че да действат отвътре навън, помагайки за възстановяването на баланса във физиологично отношение. Това на свой ред балансира аурата.
Цветни лекове.
Ангелика – Отваря ни за духовните сфери и ангелските влияния, без да станем зависими от процеса.
Червен кантарион – При слаба воля; разбужда вътрешната сила, особено срещу външен натиск.
Киселица – При чувство за угнетение и срам, особено когато се проектира отвън; разбужда хармонията и вътрешното пречистване.
Лавандула – Отлична, за психична защита; успокоява нервите и свръхчувствителността към психични преживявания; стимулира психичните и духовни преживявания.
Дъб – Пробужда смелостта, настойчивостта и силата; отличен при отчаяние и униние.
Маслина – Отлична, при психично и физическо изтощение; стимулира нова жизненост.
Полски джоджен – Успокоява свръх емоционалните състояния; отличен при вина и самообвинения; уталожва страховете и разбужда положителната самоувереност; пречиства аурата.
Спасителен лек – Създаден от пет цветни лека на Бах, отличен при спешни случаи; балансира, успокоява и стабилизира състоянието; отнема стреса, страховете и безпокойствата.
Роза – Помага за разбуждане на връзката с ангелската сфера, позволява само на добрите духове да влияят, събужда любов и духовно вдъхновение.
Градински чай – Спомага за контролиране на външните преживявания в света; лекува и засилва аурата; пречиства заобикалящата ни среда.
Маргаритка – Одухотворява емоциите и ума, допринася за по-голяма обективност, когато сме свидетели на различни феномени; помага да видим цялостната картина; много ефективна за избистряне на мисълта, когато имаме подозрения за психична атака или манипулация.
Орех – Засилва аурата, помага за балансиране на психичните енергии по време на преход (пубертет, менопауза и др.), като по този начин уталожва явленията „полтъргайст“; събужда обективност и ясен поглед.
Бял кестен – Отличен при нежелани мисли, страхове и безпокойства; ефективен при всякакви подозирани манипулации; разбужда спокойствие и яснота на ума.
Бял равнец – Особено подходящ за психична защита и при свръхчувствителност, засилва аурата, разбужда яснота на емоциите, облекчава стреса.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар