// Вие четете...

Вярвания и заблуди

Форми на магическата церемония.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„Не се доверявай на човек, който слуша две литургии.“

Форми на магическата церемония.

Сатанинската магическа церемония може да се изпълнява самостоятелно или групово. В груповия ритуал има много повече подсилване на вярата и вливане на сила, отколкото в една интимна церемония. Събирането на личности, посветени на обща философия, трябва да осигурява възраждане на увереността в силата на магията. Бляскавата зрелищност на религията, е това което я подхранва. Когато религията постепенно се превръща в уединено задължение, тя достига до онази степен на себеотрицанието, която се равнява на антисоциално поведение. Поради тази причина Сатанистът би трябвало да се опита да намери други, с които да се включи в тези церемонии.
В случаи на проклятие или ритуал за унищожение, понякога би било от помощ за магьосника, ако желанията му са подсилени от другите членове на групата. В този вид в церемонията няма нищо, което би довело до неловко положение от страна на тези, които провеждат ритуала, тъй като гневът и символичното унищожение на избраната жертва са съществените им елементи.
От друга страна един ритуал за съчувствие с безсрамно ронене на сълзи, или един сексуален ритуал, с неговите мастурбационни или оргазмични моменти, по-вероятно биха успели, ако се изпълняват в интимна обстановка.
Няма място за стеснение в ритуалното помещение, освен ако самата стеснителност не е съществена част от ролята, която се играе. От това може да се извлече добра полза, например, срамът изпитван от една скромна жена, която служи за олтар и която се възбужда сексуално от смущението си.
Все пак, дори при съвсем личен ритуал, стандартните встъпителни инвокации и пособия би трябвало да се използват преди отдаването на интимни фантазии и актове. Формалната част от ритуала може да се изпълни в същата стая или помещение, в която се извършва и личната работа или формалната церемония на едно място, а личната на друго. Началото и краят на ритуала се провеждат в пределите на ритуалното помещение, което съдържа символичните пособия (олтар, бокал и т.н.).
Формалните начало и край на церемонията, действат като догматично и анти интелектуално средство, целта на което е да отдели дейностите и основните критерии на външния свят от тези на ритуалното помещение, където трябва да се използва цялата воля. Този аспект на церемонията е извънредно важен за интелектуалеца, тъй като особено такъв човек се нуждае от ефекта на напевите, камбаните, свещите и другите уловки, които действат като „камера за декомпресия“, преди да накара чистите си и волеви желания да заработят за него като активизират и оползотворят въображението му.
„Камерата за интелектуална декомпресия“ на Сатанинския храм би могла да се счита за тренировъчна школа по невежество, каквито са всички религиозни богослужения! Разликата е в това, че Сатанистът знае, че практикува форма на изкуствено невежество, за да разпростре волята си, докато другите религионисти не знаят или ако знаят, практикуват онази форма на самозаблуда, която не позволява такова признание. Тяхното его е вече твърде неустойчиво от религиозни втълпения, за да им позволи да си признаят такова нещо като само наложено невежество!
Според Православието онези, които вършат или търсят магии се отделят и се отричат от Христос и така се свързват с дявола. Магьосниците приемат сатаната в сърцата си, лишават се от небесното Царство и биват осъдени на вечни мъки в преизподния ад, където ще бъдат измъчвани по-лошо от неверниците. Бог обаче по великата Си милост може да дари прошка на такива люде, стига те по скоро искрено да се покаят, да изповядат греха си и да се откажат от него.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар