// Вие четете...

Вярвания и заблуди

Управление на обществените процеси.

„Кому е нужна красотата на лудия. Построил дворец, но разрушил цял град.“

Мътно време. Сега през призмата на 6-те приоритета на управление може грамотно да се оцени това, което е станало в нашата страна през годините на „демокрация“ и „реформи“, опирайки се на Закона на Времето.

„Мътно време“. Така се нарича статията на Михаил Задорнов във вестник „Московский Комсомолец“ от 25.03.05 г. Ще я цитираме с малки изменения, тъй като изложеното в нея образно и емоционално характеризира обстановката в страната. Вярно е, че в статията няма разбиране за управлението на процесите, а за него става „от само себе си“. А това е огромна грешка.

Всичко се смеси в нашия земен дом. Всичко се преплете… Войната се нарича миротворческа операция. Военните – миротворци. Мирно стрелят. Мирно убиват. У тях са мирни танкове. Мирни мини. Мирни атомни бомби!

Демокрацията овладява света под лозунга „Който е против демократизацията – разстрел!“.

В Китай е капитализъм под ръководството на комунистическата партия.

Русия не изостана от демократичните темпове, където златото поскъпва, а народа беднее. Където диетолозите са тлъсти, козметиците са в пришки, циганите станаха хакери. Където с политиката се заеха бивши лаборанти, а с икономиката – юристи. Чувството е, че те не ръководят страната, а я осъждат. Говорят за народа, забравяйки за човека. Само те можаха да продадат бившите държавни заводи на чуждестранни инвеститори така, че им станаха длъжници!

Комиците отидоха в политиката, защото политиката зае мястото на комиците.

Армията стана опасна само по време на маневри. Властта се бори с пенсионерите. Интелигенцията се превърна в масовка. Поетите ругаят. Студентите смятат за чест да станат сервитьори. Лингвистите станаха таксиметърджии. И Блок ще ти прочетат, и Вивалди ще ти изтананикат, и ще те наругаят на три езика перфектно.

Бизнесмените откриват бутици за своите жени, които наричат себе си бизнес – дами, при това бъркат доход с печалба.

Артистите се отдадоха на бизнес. Естрадна поп – дива купила яйцеферма от балетен танцьор, на когото тази яйцеферма му пречела да танцува.

Снегорините – комбайни не се чупят само през лятото. Парното го поправят зимата. Интернета в провинцията замени топлата вода. На цигарите пишат: „Тютюнопушенето вреди на вашето здраве“. Спонсор на спортните състезавания е бирата! Водата с приятен мирис наричат тоалетна вода. Лекарите се учат да лекуват върху мъртви, а лекуват живи. Главните лечители станаха екстрасенси, у които от преработване им се появиха синини под третото око.

Жените се увлякоха по футбол, хокей и бокс. Те по-бързо от мъжете подреждат палета, редят тухли. Която и да било жена в резултат на операция може сега да стане мъж. А ако операцията е несполучлива, то мъжът може да роди и да получи за това Нобелова награда!

Ин и Ян си смениха местата. В автобуса джебчия бръкнал на жена в чантата, тя го хванала за ръката, зашлевила го, взела си паспорта и на ръце го отнесла в милицията!

Теле новините притъпиха чувството за страх. Съобщение за заложена бомба в ресторант даже не плаши посетителите. На молбата незабавно да се напусне ресторанта отговарят: „Не се вълнувайте, сега ще си доядем и си тръгваме“. Децата в училище по тревога ги учат да се крият от ядрен взрив между чиновете. В детските градини нощем остава възпитателка, в случай, че се появят терористи, за да ги прогони. Ето за това по инструкция е разрешено да се използва дръжката на парцала (швабра). Автоджамбазите легализират откраднатите автомобили. Полицията мишкува с бандитите. Те разделиха територията, кой на какво ниво ще продава наркотици!

Църквите търгуват с цигари и бира. Епископите се целуват с чиновниците, като секретари на обкоми (областни комитети). Народът разбра, че все едно няма да дочака прилична заплата от правителството, затова се тълпи в църквите за Божия благодат – молейки се, искайки от Господ хубави лихвени проценти в банката. Чиновниците се жертват на вратата на храма, за получаване на откупи.

Всички се научиха да се каят: „Прости, Господи, че по време на поста аз изядох пържено яйце“. И това след като е изневерил на жена си, окрал съседа и поръчал (да „свитнат“) началника!

Бандитите станаха толкова вярващи, че се стараят да утрепят своите врагове преди следващото Възкресение! А най-главното, веднага след разбора – в църквата: „Прости ми, Господи, в натура! За какво – не мога да кажа, в църква за такова е неудобно даже да се мисли“.

На Кръстовден на опашката за светена вода от сутринта се хващат за гушите.

– Къде се ръгаш бе, козел?

– Как не те е срам, аз съм за светена вода…

– Ти виждал ли си си мутрата някога? Каква светна вода – на тебе осветен казан ти е нужен!

Олигарсите започнаха да строят собствени храмове, решили да уредят своя задгробен живот. Литургии във форма dolby. Елитни молитви. Освещаване навеки на VIP-олтар. Маршрута на кръстовия ход се поръчва от клиента. Цитати от Библията върху рекламите: в поликлиниката – „Възлюби своя лекар!“, в обувната фабрика – „На всяка твар по чифт!“

В останалото законите на логиката пропаднаха. Комиците говорят, че телевизията разваля зрителите, при което го говорят по телевизията.

Земята повиши температурата си. Тя започна по-бързо да се върти, иска да изхвърли от себе си човечеството, у което плюса и минуса си смениха местата. От това на него му се зави света. Гълфстрийм се заблуди, вече не знае накъде да тече. Но даже при глобалното затопляне на цялата планета у нас го обърна на невиждано студена и снежна пролет, която при потроши и украси за кратко нашето мътно време!

Може, разбира се, да се смеете. Но смешното е малко. Изложеното в емоционален вид от Задорнов от позиция на възможната загуба на държавност изглежда точно така. Мътното време може да стане смъртно.

6-ти приоритет, силовия.

Всички силови ведомства са разрушени, техните „върхове“ са развратени.

Армията и Флота са разгромени без война, подчинени на НАТО по идеологически причини (1 пр.) победени от алкохола (5 пр.), жажда на генералските върхове да забогатеят и нищета на младшите офицери в „низините“ (4 пр.), отсъствие на идеология – глупашкия лозунг „армията не е в политиката“ (3 пр.), разрушаване даже на тези исторически митове, които бяха по-рано (2 пр.), ограничаване за усвояване на знания само до знания за военната техника и забраната за усвояване на методологически знания (1 пр.).

ДС я раздробиха, тя стана структура – офис на ЦРУ, опитните специалисти измряха. Военното разузнаване е под шапката на американските марионетки и западните ни „съюзници“.

МВР е корумпирано от министъра „разрушалев“ до низшия редови „бай Иван“, хранещ себе си и своето семейство за сметка на собствениците на автомобили. Върхушката на МВР също така е заета с преразпределение на собствеността, за което ни вещае телевизията.

Изводът е неутешителен. В екстремална ситуация няма кой и с какво да защити страната. В такава ситуация може да се започне война „всеки срещу всеки“, когато местните цигански банди ще тръгнат една срещу друга с оръжие за надмощие.

5-ти приоритет, оглупяващия.

Тук ситуацията е очевидна. Страната и народа просто ги заляха с бира и водка, ракия и вино, за да може никой да не разбира и да не се замисля какво става. Вече даже децата на 10–12 години пият покрай училищата в междучасията „правилната бира“. Към пиянството се добавиха и наркотици. Системата на здравеопазване в страната е разрушена. Веднага щом между лекарите и болните застанаха парите – здравеопазването приключи.

4-ти приоритет, парите.

Кредитно-финансовата система. Икономиката на страната е разрушена. В страната чуждестранната валута е основна! Това не е ли кощунство! Страната напълно зависи от световната кредитно-финансова система. Хората ги оглупяват с жаждата за забогатяване. Убийствата с цел забогатяване станаха обичайна работа. Стана разделение на много богати (които са много малко) и на много бедни (които са доста много). В екстремална ситуация тълпата жадуващи да забогатее (а тях за това и им говорят и уговарят) ще разгромява всички и всичко. Ситуацията ще бъде много по-ужасна, отколкото беше в годините на войната в Югославия.

3-ти приоритет, идеологическия и технологическия.

Хората са разделени на множество партии, движения, религиозни и обществени организации и секти. Всеки в главата си има свое забатачване, вследствие на което хората са разединени и тях трудно ще ги сплотиш за решение на общите държавни задачи. В екстремална ситуация това ще се окаже решаващ фактор, когато всяка организация ще отстоява своите идеали. В условията на разслоение на бедни и богати това ще доведе до погроми и реки от кръв.

Целенасочено нагнетявано противостоения на религиозни конфесии, на първо място между християнството и мюсюлманството, може да разкъса страната на парчета.

Обединителна идея на държавно ниво? – такава няма. И това е при положение, че в страната КОБ я има! Това е престъпно, когато висшите ръководители на страната скриват от народа Голямата Идея, способна да обедини всички хора и да отклони страната от падане в бездната. И това се отнася не само за нашия народ, но и за цялото човечество.

2-ри приоритет, историческия.

Ако преди перестройката представата за историческите корени на народа беше празна и погрешна, но въпреки това подредена, то сега даже тази представа е разрушена, а в замяна не е дадена никаква цялостност. Хората интуитивно се опитват сами да намерят своите исторически корени, за да имат на какво да се опрат. Този процес умело го „възседнаха“ глобализаторите и го правят за това, че тези търсения на своите корени отново да доведат хората до разединение, при това доста жестоко, което също в екстремална ситуация ще сработи за разруха на страната.

1-ви приоритет, методологическия.

Образованието, науката, културата са в дълбоко забвение, върви тяхната непрестанна деградация.

Като цяло народът не е приел „капитализма“. Много „олигарси“ са готови във всеки момент да се „измъкнат“ зад граница. А някои вече живеят там, не идвайки по родните места.

Към тази печална картинка следва да се добави, че висшите органи на властта в страната в лицето на Президента, Правителството, Парламента, Конституционния и Върховния съд, Прокуратурата катастрофално губят авторитет сред народа, губят управление над страната.

В условията на колонизираната ни Родина в последно време стават очевидни опитите на други страни за тотално подчинение на нашата страна. Отнеха ни суверенитета „частично“ с ръцете на нашите предатели и шпиони!

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар