// Вие четете...

Съдба ли е морето

Съдба ли е морето?

Да, може да се каже, че наистина за нашия човек морето се оказало, че именно то е неговата съдба. Не можеш да избягаш от съдбата си, дори да имаш правото да избираш, дори късметът ти да не е на твоя страна, дори любимата ти партия да ти пречи и да ти създава единствено затруднения.
Съдбата си човек сам избира, а късметът идва с плуване срещу течението, защото ако си се оставил на течението да те носи, то ще те отведе там, където то отива, а там нямаш право на избор.
Съдбата е интересно нещо, какво е съдбата ли, ами може би е онова за което човек върши, да намира оправдание за собствената си съвест. Удовлетворението идва тогава, когато човек си каже, а бе ако трябваше да се върна в онези години отново щях да избера, онова момиче с което искам да прекарам целия си живот, отново да избера да стана шофьор, да избера същата професия, с една дума избирам същия живот и съм благодарен на съдбата, че морето наистина се превърна в моя съдба.
Така разсъждаваше нашият човек, разказваше своя жизнен път, разказваше и в заключение добавяше, ако трябваше отново да избирам, щях да избера същото, човек не може да избяга от съдбата си, човек сам избира.
Дано да е вярно.

За вас разказах аз, свидетел на случилото се на нашия човек.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар