// Вие четете...

Начини на манипулиране

Сещате ли се, къде сте чували това?

„А пък някои хора смятат, сещате се за кого говоря, смятат.. „ Такава фраза или подобна се произнася от манипулатора в момент, когато той иска да придобие много ценен ресурс за утвърждаване на своята позиция. Най-интересното е, че в главата на марионетката се появяват куп образи на значими за нея хора.

Наистина има голям избор, както се казва. Възниква паника „кой така мисли” и марионетката започва да вибрира, а манипулаторът лесно завзема управлението на ситуацията в свои ръце. Тази уловка се основава на преувеличаването от страна на манипулатора на неговата значимост за сметка на присъединяването към нея на значимостта на уж споменатите референтни за марионетката личности. При марионетката звучат струните на желанието за собствена значимост, порядъчността и предателството.

За да се противопоставите, питайте за кого става въпрос, а манипулаторът или трябва да каже кого има в предвид или да си признае за измислицата и това ще ви направи победител. Ако назове име все пак покажете с вида си, че това за вас е просто информация, база за размишление за в бъдеще, а за сега имате позиционно предимство, защото манипулаторът е предал своя коз в ръцете ви.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар