// Вие четете...

Мистика и манипулации

Свърталища на духове, призраци и още нещо.

„По-добре да мълчиш хубаво, отколкото да говориш лошо.“

Свърталища на духове, призраци и още нещо.

Една истинска среща с духове, независимо колко е странна, не отразява задължително проявление на негативни сили в действие или населяване на пространството от недоброжелателни същества. Обикновено духът се опитва да привлече нашето внимание деликатно. Ако не чуваме, почукването на вратите на нашето внимание може да стане по-силно, затова е много важно да не правим прибързани заключение или догадки.
Съществуват много доказателства в подкрепа на възможен живот след смъртта. Някои от доказателствата са феноменални, други – смешни. Установено е, че призраците съществуват в целия свят. Да, традиционният призрак може да бъде открит в стари къщи, но в някоя страна може да бъде срещнат и в новите жилищни блокове, в модерните двуетажни къщи, апартаментите и мезонетите.
Има къщи, където стъпките отекват, вратите се отварят и затварят сами, а мебелите се преподреждат. Понякога призракът се появява като привидение или просто като тъмна форма. В някои случаи се чува глас, издаващ стенания и мърморещ проклятия, а друг път се долавят аромати и предметите се местят.
Много странни явления съществуват из целия свят. За някои, ако бъдат изследвани достатъчно внимателно, има логични обяснения. Други, дори след внимателно изучаване, остават необяснени. Има две основни причини, поради които някои остават без обяснение. Първо, често липсват доказателства и разбиране; второ, доказателствата се унищожават вследствие на силни емоции – главно страх.
Не ни помага и фактът, че около темата за смъртта цари голямо объркване. Естествено е за нас, човеците, да се страхуваме от всичко, което не разбираме. Дори големите религии, които са традиционни авторитети по въпросите за смъртта и отвъдния живот, ни изпращат смесени послания и нямат единодушие за това какво всъщност се случва. Колко често сме виждали религиозни водачи да говорят за райските красоти и все пак да си служат с ужаса от смъртта и ада като средство за манипулиране и контролиране на своето паство?
Възможността личността да просъществува след смъртта често се разбира неправилно и това поражда недоверие и присмех. На практика, всички призраци и духове често попадат в категорията на злите привидения и демони, излезли навън да плашат хората. Това е боклукът, предлаган от развлекателната индустрия и някои религиозни групи и почти няма общо с действителността.
Различните същества от духовното измерение биват разглеждани по най-различни начини. Или ги описват като зли привидения и демони, или като пробудени души, хванати в капан, защото са загубили дома си. Разказите за призраци, обитаващи стари домове и други места, варират от описанието на палави, през безвредни до несъмнено зли същества. Преди да можем да определим кое е истина и кое лъжа, дали един дух е добър или лош, трябва да започнем с дефиниране на нашите термини.

Коментари

Един коментар към “Свърталища на духове, призраци и още нещо.”

  1. Току що прекдаихме цялата къща! Всичко което прочетох в нас го има! И едно докосване което нигока няма да забравя! Навеждах се да отварям фурната за да проверя пицата готова ли е и в този момент нещо ме докосна по задните части ,за кратко ,аз се обърнах и си помислих че кучето е минало зад мене нещо и ме е забърсало с опашката си или нещо такова,гледам кучето си лежи в коридора ,двете врати затворени които водят до кухнята към мене,аз бях сама ,бебето ми спеше в кошарката! Не мога да опиша как се почувствах ,……тропане постояяно горе на втория етаж все едно някой ходи с големи крака ,това всяка вечер ,а пък ние сме долу цялото семейство ! В нашата стая и бебешката е студено със три/четири градуса,отколкото долу във всекидневната която е 75 кв метра ,а стаите ни са по 20 кв метра една и парното работи навсякъде за 23 градуса,но долу е 23,при бебето 20,при нас 17/18 при работещо парно навсякъде! Кучето само се върти в кръг влиза иска да излиза ,не пикае нищо връща се бързо вътре,затрваеям вратата пак почва да скимти да излиза ,пускам го той влиза излиза ,и ние вече психясахме да! Последното което ни втрещи : моя е в джакузито аз му правя снимка и после и аз влизам при него,там немога да дишам ,главата ми се върти ,поемам въздух но нестава излязохме не се чувствах добре нещо.И на другия ден гледах снимката дето му бях направила преди това : имаше във водата около 5/6 демона виждат се ясно,мога да я покажа да се убедите! И днес прекдаихме навсякъде.,в момента се усеща лекота,от джакузито моя като прекадил и там с един приятел наш,аз бях вътре жалко че не съм видяла,но водата почнала да бълбука от само себе си и се виждало нещо черно сянка на дъното половината джакузи обхващало този черно лагяв цвят и тъкмо се питат двамата какво ли е това и то изчезнало и водата си станала синя бистра каквато си е ! Та днес това беше последното,мирише на църква в нас но сега незнам чувствам се някък си облекчена.Това е моята история хора,ако не вярвате ще ви пращам снимката гледайте и ще видите за какво става на въпрос.

    Posted by Maria | 08.05.2014, 18:39

Публикувай коментар