// Вие четете...

Вярвания и заблуди

Сатанизмът, сам за себе си и още нещо.

„Щом попадне дяволът в църквата, веднага започва да проповядва.“

Сатанизмът, сам за себе си и още нещо.

Сатанизмът е безсрамно себична, брутална философия. Тя се основава на вярата, че човешките същества са присъщо себични и буйни създания, че животът е битка за оцеляване на най-годните, че само силните оцеляват, и че земята ще бъде управлявана от тези, които се борят, за да победят в непрестанната надпревара, която съществува във всички джунгли, включително и тези на урбанизираното общество.
В Сатанинската Библия Антон Ла Вей е обяснил философията на Сатанизма, на Царството на Мрака, описвайки подробно новаторските ритуали и декорации, които той сам е изобретил, за да създаде Църква на Сатаната. Всъщност Сатанинската библия учи хората как да създават Сатанински групировки и как да ритуализират черна магия.
Според Църквата на Сатаната една цяла епоха боговете от пътя на дясната ръка, са се препирали и карали на земята, докато са търсили оправдание и мъдрост за собствените си „лъжи”. Според сатанистите, всеки който е тръгнал по своя собствен „Божествен път към рая” е осъден като ерес и духовно прегрешение. Те смятат, че Боговете на миналото са станали като собствените си дяволи, за да оцелеят, че техните служители неохотно играят дяволската игра, че твърде дълго са се учили да бъдат „праведни“ и могат да бъдат само жалки и некомпетентни дяволи.
Според сатанистите, „Мръква се и наближава Залезът на Боговете“, тоест наближава краят за християнския морал и нравственост. „Гарваните на нощта са излетели да повикат Локи, който подпалва Валхала с обгарящия тризъбец на Ада. Мръква се. Заревото на нова светлина се ражда от нощта и Луцифер изгрява отново, за да възвести: Това е ерата на Сатаната! Сатаната властва над Земята!“ Боговете на нечестивите са мъртви. Това е зората на магията и неосквернената мъдрост. Плътта възтържествува и една голяма Църква ще бъде изградена и осветена в нейно име. Спасението на човека не ще зависи повече от неговото себеотрицание. И ще се узнае, че света на плътта и живота ще бъде най-голямото приготовление за всяко и всички вечни наслаждения!
Да си припомним кой искаше да деморализира християнската общност: „Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител.” Не бива да се забравя, че всичко се прави в защита правата на човека и гражданските му свободи, тоест в защита на нашите права и свободи.
Но да видим, какво православните християни имат в предвид, когато определят някого за антихрист. Антихристът е противник на Христос, които ще се стреми да унищожи християнството, но сам ще погине по ужасен начин. Той, според църковното учение, освен, че е противник на Христос, той също така е и този, който ще се опита да постави себе си на мястото на Христос. В названието се съдържа и основната му същност – антихриста ще действа по принципа на имитацията на Христа и всичко Христово, бидейки същевременно Негов противник. Антихриста ще е човек, личност. За това ясно говори апостол Павел, като нарича антихриста „човек на греха, син на погибелта”.
В личността на антихриста е съсредоточено цялото зло във всичката му пълнота и сила, която може да приеме и издържи човешката природа. Тъй като в него собствената зла воля и развращение ще достигнат възможно най-голямо развитие, то и отношението на дявола към него ще достигне пределна максимална близост, която ще се изразява в това, че самият дявол постоянно ще действа чрез антихриста.
В противовес на горното да видим, какво представлява Сатаната? Според деветте сатанински изявления Сатаната представлява удовлетворяване, а не въздържане! Сатаната представлява жизнерадостно съществуване, а не плачливи духовни блянове! Сатаната представлява неосквернена мъдрост, а не лицемерна самоизмама! Сатаната представлява доброта към тези, които я заслужават, а не любов прахосана за неблагодарници! Сатаната представлява отмъщение, а не обръщане и на другата буза! Сатаната представлява отговорност към отговорните, а не грижа за психически вампири! Сатаната представлява човека просто като още едно животно, понякога по-добро, но често по-лошо от четириногите, което заради своето „божествено, духовно и интелектуално“ развитие е станало най-лошото от всички животни! Сатаната представлява всички, така наречени грехове, защото те водят до физическо, умствено и емоционално удовлетворение! Сатаната винаги е бил най-добрият приятел на Църквата, защото й е създавал работа през цялото й съществуване!

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар