// Вие четете...

Вярвания и заблуди

Реч от ада!

„В клеветата няма правда, в лъжата няма добро. Луната не обръща внимание на лая на кучетата.“

Реч от ада!

Според Сатанинската Библия Дяволът винаги е бил атакуван от хората на Бога, безмилостно и безрезервно, защото както вече знаем според тях Принцът на Мрака, тоест Дяволът е клеветник, съблазнител и прелъстител, защото всячески се старае да вреди на човеците със своята хитрост и като ги прелъстява, им внушават лъжливи мисли и зли желания. Всъщност Сатаната оспорва правото на Бог да определя кое е добро и кое е зло. Това не ви ли прилича на възгордяването и грехопадението на онзи ангел, който се е възгордял и не се е подчинил на Бога, за което е бил низвергнат.
Божите служители са обвинени, че приказките им за „великодушие“ са се оказвали празна преструвка щом стане въпрос за Негово Адско Величество, а това било крайно нечестно. Въпреки хулите, които е слушал през всички тези векове, Дяволът никога не е отвръщал на своите клеветници и винаги е бил толерантен. Самият той е показал, че може да бъде модел на поведение, но сега чувствал, че е дошло времето да им отвърне.
Според Дявола вече не са нужни, „досадни правилници по лицемерие” и е време да се приложи Закона на Джунглата. Неговата безскрупулна и изобличителна реч ще ви помогне да разберете за какво става дума. „В тази сива пустош от камък и стомана, аз надигам своя глас за да ме чуете. Правя знак на Изток и на Запад. На Север и на Юг аз правя знак и възвестявам: смърт на слабаците и благополучие за силните! Отворете си очите за да видите, о хора, с плесенясали умове! Чуйте ме, смутени милиони! Защото се възправям за да отправя предизвикателство към мъдростта на света, да поставя под въпрос „законите“ на човека и на „Бога“! Искам доводи за златното ви правило и искам да знам причината за десетте ви заповеди. Пред никой от печатните ви идоли аз не ще се поклоня с примирение и който ми каже „ти трябва да се преклониш“, става моя смъртен враг! Потапям показалеца си във воднистата кръв на импотентния ви луд спасител и написвам върху изподраното му от тръни чело: Истинският Принц на Злото – Царят на Робите! Никаква беловласа лъжа не ще бъде истина за мен – никаква потискаща догма не ще кове перото ми! Отхвърлям всякакви условности, които не довеждат до земния ми успех и щастие. В неумолимо нашествие, аз развявам знамето на силните! Взирам се в стъкленото око на страховития ви Йехова и му отскубвам брадата, замахвам с бойната си секира и разцепвам проядения му от червеи череп! Помитам аз противното доволство на лицемерни философи и избухвам в сардоничен смях!”
Според църковното учение антихриста е противник на Христос, а също така е и този, който ще се опита да постави себе си на мястото на Христос. И така вижте за какво говори антихристта „Вижте разпятието, на какво е символ то? Бледен негодник окачен на дърво. Аз поставям всичко под въпрос. Заставайки пред гноящата и лъскава фасада на най-надутите ви морални догми, аз написвам върху нея с букви от пламтящо презрение: Ето виж, всичко това лъжа е! Съберете се около мен, о, вий презиращи смъртта и земята ще бъде ваша, за да я имате и владеете! Прекалено дълго беше позволявано на мъртвата ръка да обезплодява живата мисъл! Твърде дълго правилното и погрешното, доброто и злото бяха изопачавани от лъжепророци! Никаква вяра не трябва да се приема въз основа на „Божествена природа“. Религиите трябва под въпрос да се поставят. Никаква морална догма не трябва да се приема, като дадена, никакво мерило обожествявано. Няма никаква присъща святост в моралните кодекси. Подобно на дървените идоли от миналото, те са дело на ръка човешка, а каквото е човек създал, човек може да го разруши! Този, който бавно би повярвал в нещо или във всичко, притежава мъдрост голяма, защото вярата в едно измамно правило е началото на всяка глупост. Главен дълг на всяка нова ера е да издигне нови хора, свободите й да определят, да я водят към материален успех, да разкъсват ръждивите катинари и вериги на мъртвата традиция, които винаги са спъвали здравословната експанзия. Теориите и идеите, които може да са означавали живот, надежда и свобода за нашите предци, може да означават сега разруха, робство и позор за нас! С промяната на околната среда не остава вечен никакъв идеал човешки! Затова, всеки път когато една лъжа си изгражда трон, нека бъде атакувана без милост и пощада, защото под господството на една нелепа измама, никой не ще успее. Нека установените софизми бъдат повалени, изкоренени, изгорени и унищожени, защото са постоянна заплаха за всяко истинско благородство на мисълта и действието! Щом някоя мнима „истина“ се окаже празна измислица, нека бъде захвърлена безцеремонно във външната тъмнина, всред мъртвите богове, мъртвите империи, мъртвите философии и други безполезни вехтории и отломки! Най-опасната от всички короновани лъжи е святата, осветената, привилегированата лъжа, лъжата, която всеки приема като шаблонна истина. Тя е плодовитата майка на всички общоизвестни заблуди и измами. Това е хидроглавото дърво на безумието с хиляди корени. Това е един социален тумор! Лъжата, която е позната като лъжа, е наполовина изкоренена, но лъжата която дори интелигентните хора приемат като факт, лъжата, която се насажда в едно малко дете още в майчиния му скут е по-опасна от промъкваща се чума! Общоприетите лъжи винаги са били най-могъщи врагове на личната свобода. Един е само начинът да се справите с тях. Изрежете ги до самата им сърцевина, също като тумори. Изтръгнете корените и разклоненията им. Унищожете ги, или те нас ще унищожат!”
Сходството с определението на действията на антихриста са съвсем ясни. Антихристът ще извърши множество поличби и лъжливи чудеса за да прелъстява човеците. От тях ще изисква плътно подчинение и поклонение като на бог. Знак на това тиранично господство ще бъде печатът, който неговите слуги ще поставят на челото и на дясната ръка на хората.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар