// Вие четете...

Мистика и манипулации

Проявявате ли съпричастност?

„Който се отзовава на всеки зов, бързо се изморява.“

Проявявате ли съпричастност?

Една от най-възвишените форми на психична чувствителност е съпричастността, която често се счита за едно от най-древните лечебни изкуства. Историята е пълна с легенди и митове за хора, поели върху плещите си болките, страданията и греховете на другите. Мнозина са чували разкази и истории за хора, които с докосването си са излекували болно място. Ако изследваме световния фолклор, ще открием истории за хора, които можели да виждат през очите на другите (включително през очите на животни). Има дори истории за хора, които докосвайки друг човек, са в състояние да изтеглят болестта в собственото си тяло и после да я преобразуват там.
Всеки проявява съпричастност в даден момент. Повечето хора обикновено не го осъзнават. Някои от тях са съпричастни през целия си живот, но не го правят осъзнато, а приемат, че нещо с тях не е наред.
Условията на живот, физиологичните промени и развиването на психичните способности могат да засилят вродената ни чувствителност. Когато сме по-съпричастни, аурата е по-намагнетизирана и външните влияния и енергии се запечатват върху нас много по-силно и интензивно, отколкото е нормално. Нашето тяло се превръща в барометър за всичко онова, което преживяваме. Физическите усещания, емоциите и мисловните нагласи могат да се запечатат толкова силно у нас, че да приемем, че това са наши чувства, когато това, което чувстваме, може в действителност да е свързано с някого, когото сме срещнали, с място, където се намираме или безброй други неща. Енергиите извън нас се запечатват върху нашата аура толкова силно и интимно, че ние ги възприемаме като наши собствени.
Заради електромагнитните аспекти на аурата ние непрекъснато обменяме енергии с другите и поемаме енергиите, запечатани в дадено място. Трябва непрекъснато да се внимава и да се следи, какво чувстваме в отговор на всякакви стимули, което е трудно, но здравият разум и здравето ни го изискват понякога.
Как да определим, дали проявяваме съпричастност?
Лесно ли се влияете или бивате убеждавани от другите да участвате в нещо, в което обикновено не бихте участвали? (включително да купите нещо, което обикновено не бихте купили) Срамежливи и интровертни ли сте или били ли сте такива? Имате ли резки промени в настроението според групата, с която сте? Бързо и лесно ли се уморявате или изтощавате на социални мероприятия? Струва ли ви се, че винаги знаете какво чувстват или мислят другите? Разбирате ли се с животните? Имали ли сте някога чувството, че ви наблюдават, без всъщност да виждате кой? Избухлив човек ли сте? Неприятно ли ви е, когато сте избухливи с другите? Можете ли да кажете дали нещо ваше не е на мястото си преди изобщо да сте го видели или установили? Трудно ли ви е да определяте какво наистина изпитвате във всеки един момент? Трудно ли ви е да се откъсвате от дома и работата? Трудно ли ви е да гледате на хората и ситуациите обективно? Проявявате ли свръх емоционалност или свръхчувствителност, приемайки всичко по-лично и по-насериозно от другите? Проявявате ли склонност да поемате върху себе си проблемите, болките, страданията, тревогите и битките на другите?
Ако проявявате висока съпричастност, то най-вероятно и ще са ви нужни някои от най-често използваните и най-ефикасни средства за баланс и защита.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар