// Вие четете...

Мистика и манипулации

Призраци.

„Страхът не спасява от смъртта. Той е гибел за живота. Той е брат на смъртта.“

Призраци.

Призрак и безплътно същество са названия, прикачвани на често виждан дух на човек, който е починал. За целите на нашата изложение ние ще го използваме за описание на безплътен дух. Повечето хора са имали преживяване с призраци в някой момент – обикновено любим човек, който е починал. Въпреки че подобен инцидент може да подейства разстройващо, не трябва да се страхуваме от него, а да го приемем като прекрасен дар, който ни помага да се уверим, че всъщност никога не се разделяме истински с онези, които обичаме.
Идеята за призраците и духовете на покойните, останали близо до земята, трябва да ни успокоява. Много пъти роднини, които умират, остават наблизо, за да служат като водачи и пазители на останалите след тях. Те обикновено се разпознават благодарение на познато докосване, аромат, дори реално появяване.
Призраците – същностите на онези, които са вървели по земята – правят много за нас. Те ни показват, че няма умиране. Те ни утешават в моменти на загуба и често се връщат периодично през целия ни живот, дарявайки ни с напътствия и любов. Те дори служат като водачи при собствената ни смърт и ни помагат да преодолеем страховете си от нея.
Често страхът ни от призраци се поражда от това, че те ни напомнят, че смъртта ни разделя с любимите хора. Заради това много души остават свързани със земята известно време след смъртта, за да успокоят опечалените и да им вдъхнат сила.
Онези, които ни обичат, не спират да ни обичат, независимо, че са умрели. Обичайно е за духа на починал любим човек да остане или да се завърне за малко, за да ни увери в това. Макар и стряскащо, това не е преживяване, от което трябва да се страхуваме, а което да приемем с радост.
Да, трябва да скърбим от загубата на любимите хора във физическото измерение, но можем също така да се научим да приемаме тяхното ново проявление. Можем да помним, че докато носим любовта в себе си, те винаги ще бъдат част от нашия живот. И като за начало можем да преодолеем страховете си.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар