// Вие четете...

Управлението

Посвещаването.

„Честността и изгодата не лежат в един чувал.“

Посвещаването.

Емблема на Ордена на черепа и костите е череп с кръстосани кости и поместеното под тях странно, мистично число 322. В Йейл орденът е известен като „Глава 322″. Какво означава „322″? Съществуват много тълкования. Най-популярна е теорията, че числото 322 е свързано с Демостен, прочутия гръцки оратор. Какво се знае за живота на Демостен.
Знае се, че Демостен е бил велик гръцки оратор и патриот. Живял е между годините 384 и 322 преди Христа. Умрял е в 322 г. преди нашата ера, тъй че, ако наименованието „Глава 322″ произхожда от Демостен, то сочи годината на смъртта му.
Историците казват, че Демостен се е отровил – извършил е самоубийство в 322 г. преди новата ера, защото като гръцки политик, предводител и патриот не е можел да приеме факта, че гърците са били под владичеството на Филип Македонски. Заедно с други организирал въстание срещу Филип, но претърпял поражение и затова се отровил.
Статуята на Демостен стои днес в катедралата „Св. Петър“ във Ватикана. Дали орденът „Череп и кости“ е бил свързан с католическата църква? Възможно е. Във всеки случай, като че ли историческата легенда за смъртта на Демостен е вдъхновила създаването на „Глава 322 – Череп и кости“. Може би, орденът по този начин ни съобщава, че членовете му биха предпочели да умрат, отколкото да се откажат от свободата. Но трябва да се помни, че за тайните сдружения думата „свобода“, както и думата „демокрация“, имат по-друго значение, отколкото за останалите хора.
Тези думи в интерпретацията на тайните сдружения са свързани с идеята, че човешкият дух може да се освободи чрез достигане на по-висша степен на съзнание – „гносис“.
„Гносисът“ се определя като висша мъдрост и знание. За членовете на тайните сдружения Бог и религиозна система не съществуват. Те не признават персонален Бог, на когото би трябвало да се закълнат във вярност, нито Библията, на която да се позовават. Убедени са, че притежават божественото и изключително право да търсят съвършенството в самите себе си и от само себе си да станат буквално божествени хора. Такъв е бил винаги главният принцип, тайната доктрина на езотеричните групи, например масони, тамплиери, Малтийски рицари, „Череп и кости“ и др.
Истинското значение на „Глава 322 – Череп и кости“ може да се разчете не като увековечаване на смъртта на Демостен, четейки книгата Битие, глава 3:22, правим забележително откритие. Там се говори за посвещението, говори се за задачите на човека, участващ в ритуала на посвещението в доброто и съвършенството. Кандидатите за членове на „Череп и кости“ трябва да преминат през такъв процес.
Библейската история говори за грехопадението на Адам и Ева. Преди да съгрешат и да откажат послушание на Създателя, Адам и Ева са били безсмъртни. Не биха умрели, ако не се бяха противопоставили на бога. Бог ги бе заселил в градината и им бе забранил да ядат от забранения плод. Но те изядоха плода на забраненото им от Бога дърво. Тогава Бог каза: „Ето, Адам стана като един от Нас да познава добро и зло. “
След като Бог каза: „… и сега – да не простре ръка да вземе от дървото на живота, та като вкуси, да заживее вечно. Тогава Господ Бог го изпъди от Райската градина.“ И разбираме, че Бог нарежда на Адам и Ева да напуснат Едем, прогонва мъжа и жената от рая и за да запази светостта и недокоснатостта на дървото на живота, поставя на изток страж, наречен Херувим и пламенен меч.
С други думи Адам и Ева били изгонени от рая, защото Бог е казал за човека: Вече е ял от едното дърво и знае, че е подобен на Нас. Стана един от небесните господари. Познава разликата между доброто и злото, затова трябва да го изгоним от рая, за да не яде от дървото на живота и да не стане безсмъртен бог.
Ако човекът бе ял плод от дървото на живота, би станал безсмъртно, божествено същество – Бог. Затова Господ каза: „да го прогоним“.
Може би „Глава 322 – Череп и кости“ е зашифровано позоваване на неотслабващия копнеж и желание на човека да стане бог – да вкуси от дървото на живота. Благодарение на посвещението, кандидатът на тайното сдружение „вкусва от плода на дървото на живота“ и символично се завръща в райската градина, става божествен и съвършен.
Казано метафорично, целта на всяко тайно сдружение е новоприетите да хапнат от дървото на живота, за да станат безсмъртни, да станат богове. Същата цел си поставя в „Ню ейдж“. Написаното в книгата на битието, глава 3:22 най-вероятно е могло да вдъхнови основателите на „Череп и кости“ да използват числото 322.
Какво е символичното значение на черепа и костите? Смята се, че всеки здравомислещ човек познава окултната легенда за черепа и костите. Морските пирати рисуваха на черните си флагове бели черепи и кости. Знае се още, че този символ се свързва със злото, упадъка и беззаконието.
Затова е любопитен фактът, че когато Джордж Буш член на „Череп и кости“ от 1947г. и неговите колеги от същия орден започнаха дейност в областта на бизнеса, те нарекоха новото си предприятие „Сапата Петролеум“ – на името на мексиканския бандит Емилио Сапата.
Най-важният символ на франкмасонството. Вижте черепа и всевиждащото око в триъгълника. Слънчевите лъчи, излизащи от окото и триъгълника се наричат „Ореол на славата“ (препечатано от гръцка книга за масонските ложи).
От години много злонамерени групи употребяват черепа и костите като символ на смъртта и реквизит в окултни, сатанински ритуали. Известно е, че магьосниците, чернокнижниците, шаманите, знахарите и почитателите на дявола използват черепи и кости. Тези символи на смъртта са били използвани също от средновековните рицари и ордени, както и от диктаторите през XX век. Немският кайзер Вилхелм II, член на Ордена на тевтонските рицари и други тайни сдружения, по време на Първата световна война избра за едно от своите съединения череп и кръстосани кости като военни символи. Войниците на „Корпуса на смъртта“ носеха кожени шапки с ужасяващата емблема с череп и кости.
В древен Египет знакът „X“ и символът на кръстосаните кости във формата на „X“ имал голямо религиозно значение. Знакът „Х“ може да се намери върху стените на много древни египетски пирамиди и храмове. Значението му е просто: това е знакът на Озирис, бога на слънцето, който, както се казвало, изпраща на Земята Хиляди светлинни точки – ученици, организации и светилища по целия свят.
В древен Египет казвали също, че ако си неграмотен и не можеш да се подпишеш с името си, е достатъчно да поставиш знака „X“. Дори днес, когато подписваш някакъв документ, чуваш: „Постави си кръстчето тук“. Ако не умееш да пишеш, можеш съгласно правото да се подпишеш с кръст пред свидетели, които с имената си ще докажат, че познаваш съдържанието на документа.
Тази практика са ни завещали древните, които се заклевали тържествено на Озирис, бога-слънце, че техният знак „Х“ е истински.
След смъртта краката на древните фараони са били кръстосвани в знак на почит към Озирис. Истина е, че в средновековието тамплиерите също са били с кръстосани крака в ковчезите. Изглежда този обичай продължава да се практикува, защото за масоните черепът и кръстосаните кости са най-важният символ.
Нека помним, че черепът е също символ на Бафомет, андрогиничният бог с козя глава, който изобразява дявола. За окултистите черепът представлява главата или центъра на космоса, управляван от сатаната.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар