// Вие четете...

Мистика и манипулации

Помощни средства за защита.

G78„Не всеки отговаря на доброто с добро.“

Помощни средства за защита.

Колкото по-силни сме, толкова по-малка е вероятността да бъдем засегнати от външни влияния – включително от други хора.
Тези помощни средства могат да бъдат използвани ефикасно като част от нашия обичаен ежедневен превантивен режим.
Често, когато хората мислят за психична защита, те си представят муски, амулети и талисмани или хора, които палят свещи, за да забъркат заклинания. В повечето случаи те не знаят разликата между тези средства и дали те наистина действат. Квантовата физика е направила много за разясняването на феномените, свързани с психичната енергия и на много от мистичните средства на различните традиции.
Тъй като ние сме същности от енергия, оперираща на множество нива, притежаваме прекрасната способност да въздействаме и да ни бъде въздействано от външни сили. Поради тази причина можем да използваме цветовете и свещите като чудесно помощно средство. Цветовете могат да ни помогнат да се концентрираме, да се настроим психически, да лекуваме и защитаваме. Всеки цвят има свое уникално качество, което може да ни въздейства физически, емоционално, психически и духовно.
Използването им под формата на свещи може по невероятен начин да ни помогне да се защитим и балансираме. Свещта е силен символ на активирането на огъня в живота ни. Цветът на свещта и нейната вибрационна честота се активират, освобождават и усилват, когато свещта бъде запалена. С изгарянето на свещта, в околната среда и в аурата ни се освобождава честотата (енергията) на нейния цвят. Запалете свещ и седнете пред нея.
Всички цветове имат полезни качества, въпреки че някои цветове са по-ефикасни за балансиране и защита от други. Като научим значението на цветовете и техните качества, ние можем да разграничим кой цвят ще бъде най-ефикасен за нашата конкретна ситуация. В библиографията могат да бъдат намерени няколко добри източници на информация за цветовете.
Много хора се страхуват от черната свещ. Тя се е сдобила с лоша репутация в наши дни заради асоциациите с неща, които са зли – глупави асоциации, навявани от филмите и телевизията. Черното не е липса на светлина; то е като бялото и носи в себе си всички цветове на дъгата. Черните свещи са силно заземяващи. Те могат да ни върнат обратно на земята. Черната свещ може да ни помогне и да разкрием тайните около нас, особено що се отнася до нещата, които лично ни засягат. Черната свещ е една от най-предпазващите, които можем да използваме, като стабилизира енергиите около нас, така че те да са по-малко вредни. Запалването на черна свещ засилва аурата, придърпвайки я по-близо към тялото, така че нищо да не оставя своя отпечатък върху нея. Черните свещи действат най-добре, когато са запалени заедно с бели свещи, точно както белите свещи действат най-добре с черни. Заедно те балансират и запечатват. Те стабилизират аурата и енергиите, опериращи около нас – било проекции, идващи от околните, неспокойни мисловни форми или явления, свързани с духове.
Кафявите свещи също са силно заземяващи и стабилизиращи и може би е добре онези, които проявяват склонност към съпричастност, да палят такива. Запалването на кафява свещ ще помогне на съпричастния човек да разграничи по-лесно дали чувствата и впечатленията са негови собствени или са уловени от другите. Кафявите свещи са ефикасни, когато чувстваме, че се носим в пространството. Те помагат за възстановяване на фокуса и елиминират усещането за разхвърляност като стабилизират мисловното и емоционалното ни състояние. Кафявите свещи може да стимулират един благоразумен подход към проблемите и разкола, като ни помага „да слезем на земята“, засилвайки нашата прозорливост и пораждайки по-голяма сигурност по отношение на проблеми, които може би чукат на вратата ни.
Оттенъците на дъгата включват седем цвята: червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, индиго и виолетово. Заедно, тези цветове ще балансират и помогнат за излекуването на най-важните системи на тялото. Те пробуждат усещането за обещание и чувството, че всичко ще бъде наред. Свещи с оттенъци на дъгата могат да бъдат използвани след медитация със свещ за защита, заедно с другите изброени тук цветове.
Сребристото е цвят, който поражда усещане за нови възможности. По някакъв начин той действа като бялото в смисъл, че може да засили ефекта от другите цветове. По време на медитация сребристото може да помогне за откриване на източниците на тревога. То носи просветление и стимулира интуицията, така че да вникнем в болестите, трудностите и странните събития – както и в източниците им.
Много хора казват, че се „обгръщат с бяла светлина“ и това им действа добре. Бялото съдържа в себе си целия цветови спектър и затова използването му може да бъде начин да привлечете и допълните всеки цвят или енергия, от която се нуждаете. Бялото е традиционен символ на чистотата и силата: Бялата свещ може да усили ефекта от другите цветове. Поради тази причина комбинирането на запалена бяла свещ с черна свещ може да бъде едно от най-предпазващите и балансиращи неща, които можем да направим. Заедно те хармонизират полярностите на тялото и атмосферата около нас.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар