// Вие четете...

Управлението

„Перестройката“ като нов метод на скритото убеждение.

„Лъжата е източник на всички пороци.“

„Перестройката“ като нов метод на скритото убеждение.

Успешните в световен мащаб окултни техники, съчетани с психологията, контрола над умовете и пропагандата с бързо темпо тласкат човечеството към робството. Настъпва страшна смяна в парадигмата, смяна в човешките умове. Контрольорите на мисълта смятат, че благодарение на сменената парадигма материята може чудотворно да се превърне в дух. Новото съзнание ще завладее човешките умове. Те вярват също, че смяната на парадигмата предизвиква най-големия успех в алхимичното претворяване на човека.
Великото Дело – просвещението на човечеството – е близо до осъществяването си.
Новият вековен ред (Novus Ordo Seclorum) е на прага на човечеството.
Хората, които възнамеряват да ни управляват, нямат ни най-малко желание да ни принуждават към подчинение. Те са спокойни и очакват ентусиазирано да приемем предложените ни разрешения на комплицираните проблеми и кризи, които разяждат планетата ни. Надменно вярват, че отчаяното човечество ще се обърне към тях за избавление.
Скритите съветници нямат намерение да станат нови Хитлеровци и Мусолиниевци. Не вървят по следите на диктаторите. Целите си те постигат с кадифени ръкавици, атлазен акцент и магически начин на мислене. Техният метод е скритото убеждение, което променя и преоформя човешките умове.
Както писа граф Леон дьо Понсен в „Тайната власт на революцията“: „Ролята на масонството бе в създаването на революционно състояние на мисълта, а не в непосредственото действие.“
Да си припомним Уинстън, героичният персонаж на романа на Оруел „1984″. Когато откриват, че е бунтовник, въстаник, който може да открие лъжите на Големия брат и да воюва с потисническата войска на елита, Уинстън е арестуван. Затворен е в килия и е измъчван безмилостно. Управниците могат да свършат с Уинстън с един изстрел в главата, но решават да не го правят.
Те започват работа над мозъка му и моделират мислите му. Полицейската държава на Големия брат стига до извода, че Уинстън е виновен в „убийство чрез мисъл“. Трябва да се „очистят“ мислите му, за да заобича отново Големия брат и да обича и почита системата, създадена от Големия брат за доброто на обществото. Спокойствието на Големия брат зависи от това дали Уинстън цялостно и безусловно ще приеме принципите и умът му ще се очисти напълно и ще се промени.
В света на Големия брат от „1984″ партията, съставена от елита, смята за необходимо да създаде Министерство на Истината. Чиновниците на това министерство работят в огромна, построена от ослепително бял цимент сграда, която се издига във формата на пирамида, етаж след етаж на триста метра. На бялата страна на пирамидалната конструкция се вижда красиво написаният лозунг на Партията: Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.
Тайното братство настоява американците и другите народи по света да приемат „нов начин на мислене“. Дори демократичните християнски групи се подлъгват от това. Например в списание „Плейн трут“, издавано от Световната Божия Църква, религиозна група, основана от починалия вече Хърбърт У. Армстронг, е поместен специален раздел, озаглавен: „Необходим за деветдесетте… нов начин на мислене!“ Цитирани са мненията на авторитетни личности, които препоръчват на човечеството да възприеме „ново екологично и културно битие“, „нов начин на мислене“. Според „Плейн трут“ „необходим ни е нов ум, защото старият се оказва безсилен да покори света, който създадохме“.
Накъдето и да се обърнем, властите ни приканват да създадем „нов стил на мислене“. Робърт Орнстейн и Пол Ерлих в книгата си „Нов свят, нов ум“ твърдят, че човешкият ум „сега не подхожда на света, който създаде“. Авторите смятат, че експлозията на популацията и екологичната криза няма да могат да се разрешат, ако човешкият ум не се промени и не се развие. В Хартата от ЮНЕСКО също се призовава хората да променят мисленето си: „Щом като войните започват в човешките умове, то именно там трябва да създадем шансове на мира.“
Менторите на Михаил Горбачов от Новия световен ред сигурно са инструктирали бившия президент на Съветския съюз, а сега шеф на руско-американския интелектуален център да запее същата песен. Горбачов стана герой за привържениците на „Ню ейдж“ по целия свят. Те обичат да слушат проповедите на любимата му тема, че светът отчаяно се нуждае от „no-висше съзнание“.
Горбачов подчертава също световното единство, за да може да разгласява и да повтаря, че „ние сме едно“. Както казва, „ние сме пътници на един кораб – Земята – и не можем да му позволим да потъне. Няма да има друг Ноев ковчег.“ Странни думи в устата на един отявлен комунист и атеист.
За да лансира идеята си, Горбачов написа книгата „Перестройката – нов стил на мислене за нашата страна и света“, която веднага стана бестселър в листата на „Ню Йорк таймс“ за 1987 и 1988 г. В книгата си Горбачов обяснява, че Перестройката предполага, светът да бъде преобразен, а хората трябва да подкрепят създаването на „глобално съзнание“. Бившият тиранин на Кремъл призовава също към „световна революция“, която да даде на човечеството „нов начин на мислене“. Тази революция, добавя той, трябва „да започне в мозъка“. По мнението на Горбачов революцията ще осигури мира и хармонията между хората по целия свят, защото заедно с „новия начин на мислене“ ще се създадат „универсални ценности, използващи духовния капитал на човека“.
Горбачов се оказа за майсторите от Тайното братство на „Ню ейдж“ най-добър папагал и агитатор. Добрият „таваришч“ от Москва несъмнено си дава сметка, че определението „глобално съзнание“ означава просто пропагандно убеждаване на целия свят в необходимостта от „световна революция“, която предлага и той, и колегите му заговорници толкова натрапчиво. Тази революция, ни казва Горбачов, „трябва да започне в мозъците“.
Граф Леон дьо Понсен вижда именно така целта на масоните: създаване на революционно състояние на мисълта. Интересно е, че Горбачов споменава също за „духовния капитал, защото както твърди Понсен: „вътрешната същност на борбата е духовна“. Това е конфликт между християнската идея – Бога – и хората, които искат да се извисят до божества.
Към все по-гръмките гласове, които се чуват за „нов начин на мислене“, се прибавя и гласът на нов, важен в Новия световен ред човек, невероятно богатия немски банкер Ф. Вилхелм Христианс. Христианс е председател на надзорния съвет на Дойче банк. В международната банкова система той заема успоредно място с английския лорд Ротшилд и американския магнат и корпоративен шеф Дейвид Рокфелер.
Именно Христианс проби бариерите на комунизма, като даваше заеми от милиарди германски марки от банката си и от други, контролирани от него банкови синдикати, за да помогне със съветите си в изграждането между другото на сибирските газопроводи. Дълги години както преди, така и след падането на комунизма Христианс пътуваше до Съветския съюз и се срещаше открито или тайно със съветските ръководители: Брежнев, Андропов и Горбачов. Христианс се срещаше и с американските президенти Картър, Рейгън и Буш.
Действителен член на финасистите, Христианс е автор на задълбочената книга „Пътят към Русия: от войната към мира“, предговор за която е написал Хелмут Шмидт, бивш канцлер на Германия. Христианс хвали в нея перестройката на Горбачов и неговия нов начин на мислене. Пише също, че напълно е съгласен с целите, които, както отбелязва, съдържат също елементи на „нов морал и нова психология“.
От един от главните говорители на скритите съветници научаваме следователно, че „новият начин на мислене“ е пътят към бъдещето – не само път за преодоляване на твърдоглавите руски комунисти, но и на хората, и народите по целия свят.
Тайното братство е убедено, че тайният му план за спечелване на световно господство, ще се реализира преди 2000 година, когато човечеството ще влезе в „Новото хилядолетие“. В потвърждение на това Христианс пише, че влизането на човечеството в третото хилядолетие, „новото хилядолетие“, което според него „ще направи силно и внушително впечатление на хората“, има голямо значение. Христианс е сигурен, че тази нова ера, Новото хилядолетие, носи със себе си големи възможности. Отбелязва с радост, че „може да се забележат признаците на промяната в световните проблеми, признаци, за които доскоро дори не можеше да се помисли“. Тези промени означават, добавя Христианс, че „познатите отдавна догми и установени позиции ще се размесят, ще станат относителни; те вече не са подходящи“.
Ф. Вилхелм Християнс подчертава убеждението си, че перестройката на Горбачов трябва да бъде приета от Европа и света, а не само от Русия. Признава колко е доволен, че Горбачов (негов съучастник от Тайното братство) разбира „вибрациите“, които предизвикват толкова драстична промяна на света: За разлика от закостенелите (комунистически) членове на партията, Горбачов усеща вибрациите, които известяват новата международна система на настъпващото хилядолетие.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар