// Вие четете...

Управлението

Отшелник, шегаджия или напротив?

„Болестта не е порок, шегата не е обида. Лоша е тази шега, която не е наполовина истина.“

Шизоид.
Той може да бъде наречен „бяла врана”. Не обича да общува с хората и това е най-типичната му черта. Отшелник. Различен е от другите. Сякаш е от друга планета. Живее в свой, разбираем само за него свят. Той е странен и чудноват. Вижда онова, което никой друг не може да види. Има интересно занимание. Не се нуждае от общуване. Живее като самотник. Има собствена стая. В семейството си е като чужд. Хората от този психо тип стават добри писатели и аналитици, критици и художници.
Външно той демонстрира безразличие към останалите. Не разбира добре състоянието на другите. Не може да проявява съчувствие. Заради неговата загадъчност не го обичат особено.
Струните, които звучат у него, страх, новост, вина, патриотизъм и великодушие.
Не звучат струните на съчувствието и на състраданието.

Циклойд.
За него са характерни повишената раздразнителност и склонността към апатия. Тежко преживява и най дребните неприятности. Крайно раздразнително реагира на всички забележки. Често променя настроението си от приповдигнато към потиснато. Това се случва през една до три седмици.
Той ту е шегаджия и веселяк, ту пълната им противоположност. В период на емоционален подем се държи като хипер тим, в период на потиснатост, като шизоид. Реагира на всяко изказване по свой адрес. Вижда в него много повече негативизъм, отколкото то съдържа в действителност.
У него звучат всички струни.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар