// Вие четете...

Мистика и манипулации

Намаляване действието на психо атаките и манипулациите.

„По-добре да мълчиш хубаво, отколкото да говориш лошо.“

Намаляване действието на психо атаките и манипулациите.

Ключът за определяне на психоатаката е да се остави разумът, а не емоциите, да бъде водещ. Ако подозираме, че сме жертва на психоатака, следва да се отървем от нежеланите образи, които могат да засилят и влошат състоянието ни. Не трябва да се забравя, че „Енергията следва мисълта“. Трябва да контролираме емоциите. Емоциите подхранват проекциите, давайки им сила.
Ако наистина подозираме психоатака, идваща от конкретен човек или група, трябва първо да елиминираме по-очевидните възможности за дисонанс или дисбаланс в живота ни. Главоболията и общото неразположение не винаги са индикация за психоатаки. Други фактори в живота ни може да са на ход. Получаваме ли достатъчно количество сън? Сънят е много необходим за избягване на дисбаланса на всички нива – особено на психичното.
Проблемите в живота ни не са ли резултат от лоша преценка? Имаме ли контрол върху събитията в живота си или бездействаме и оставяме събитията да ни влияят? Трудностите в живота не са индикатори за психоатака. Най-често те разкриват нередното в подхода ни към живота – нещо, което не правим, а трябва, или нещо, което правим, а не трябва.
Какво да правим, ако сме подложени на психоатака: – Върнете си всички лични вещи; – Внимавайте какво изхвърляте; – Не споделяйте информация и планове за себе си; – Никога не приемайте подаръци или гостоприемство от някой, когото подозирате; – Избягвайте контакт с подозираната страна.
Ако подозираме, че някой човек или група се държи неправомерно спрямо нас, има определени неща, които можем и трябва да направим.
Нашите притежания са в директна връзка с нас, затова трябва да си върнете всички снимки, писма и лични вещи. Ако това не е възможно или заподозряният не се подчини, обикновено е необходимо да се откъснете от снимката или предметите. Представете си връзка, която ви свързва с всички ваши предмети. Представете си, че връзката се е прекъснала, скъсала, разрушила и унищожила, така че вече не води към вас. Ако имате у себе си лични вещи или подаръци от другия човек, върнете ги. Ако не е възможно, махнете ги от жилището си. Те служат като връзка към вас, врата или прозорец за проекция за другия човек.
Нещата, които изхвърляте, са аспекти от вашата личност. Понякога ги наричат свидетели. Тези неща са връзка към вас. Представете си, че те вече не са част от вас и затова не могат да бъдат връзка към вас. Това затваря вратата за по нататъшно манипулиране.
В мълчанието се крие сила. Ако хората не знаят плановете ви, тогава за тях става изключително трудно да се намесват неуместно или да ви манипулират и използват.
Като деца често ни учат да приемаме гостоприемството и добрите намерения на другите. Понякога изпитваме вина, ако не отговорим по същия начин. Ако подозирате някого, че си играе психични игрички, НИКОГА не приемайте неговото гостоприемство или подаръци. Подаръците могат да бъдат растения – нещо засадено за нас или в дома ни, което да ни влияе неблагоприятно. Предметите могат да се зареждат с мисъл или да съдържат нещо скрито, предназначено да ни влияе лошо. В старите филми за вампири се разказваше, че вампир не може да влезе в дома на човека, ако не бъде поканен. Същото важи за психоатаките и манипулациите.
Вината е прекрасна манипулативна играчка. Ако подканим или приемем покана от някой, когото подозираме, ние му отваряме вратата, за да продължи.
Колкото по-малко контакти на което и да е ниво, включително телефони и писма, толкова по-малко неприятности. Често телефонните обаждания и други подобни се използват, за да се установи една по-силна връзка.
Понякога е удобно и полезно да се смени телефонният номер и да се погрижите номерът да не бъде включен в указателя. Ако по някаква случайност се натъкнем на заподозряното лице на обществено място, водим кратки разговори. Избягвайте контакт с очите, защото очите са вратата на душата. Не съобщавайте информация за заниманията си, дори в небрежен разговор.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар