// Вие четете...

Морал и Православие

Наблюдение, контрол и манипулация.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„По-добре тиква за печене, отколкото глава без ум.“

Наблюдение, контрол и манипулация.

В много случаи съвременните технологии се използват за контрол и манипулации на обществото. Човекът се радва на компютър, мобилен телефон и цифров телевизор, но в същото време чрез тях той може да бъде контролиран дори в собствения си дом.
В последните години се наблюдава една трайна тенденция за умишлено омаловажаване на събитията в Светата Библия и Божествеността на Нашия Господ Исус Христос. Говори се за апокрифно евангелие от Иуда и особено се набляга на това, че нашият Господ също е имал човешки слабости и грехове. Корумпирани режисьори измислят масово тиражирани филми, чрез които се цели колкото се може повече човеци да се разколебаят във вярата си и да се отдалечат от Бога. По телевизионните програми вече трудно могат да се видят стойностни неща, освен цинични шоута, скъпо струващи реклами и извращения. Едно от пророчествата на св. Козма Етолийски, живял през шестнадесети век, е че дяволът ще влезе в домовете на хората, а рогата му ще бъдат на покрива.
Трябва да се има в предвид, че в бъдеще технологиите ще се използват все повече за наблюдение и контрол над човечеството, като по този начин ще се ограничат свободата и демокрацията и ще се даде зелена светлина на манипулацията.
Един от проектите за управление на човечеството е така наречения „Син лъч“. Този проект е създаден за управление на масите по цялата планета, като предизвиква еуфория в тълпата. Този проект е разработен в САЩ и неговата цел е човечеството да повярва в небесни знаци и чудеса, които да подкопаят техните вярвания и да се установи единна вяра – Нова ера. Ще бъдат създадени триизмерни оптически холограми и звук с помощта на лазерна прожекция. Всеки човек ще получи такава картина в съответствие със своята вяра и на своя език. Проектирането на холограми ще се извърши със спътници. Хората ще изпаднат в екстаз и тяхното съзнание ще премине във виртуална реалност. Гигантски фигури на различни богове ще бъдат слети в едно цяло, като се предложат нови тайни пророчества и нови истини. В реалността „новия месия“ ще бъде този, който в Библията се нарича Антихриста.
Немислимо е да се лишаваме от технологиите, но разумния християнин трябва да ползва от тях само полезното и необходимото. Да преценява и отсява внимателно всяка информация, достигаща до него.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар