// Вие четете...

Човешката душа

Методи за прочистване.

„Лицето виждаш, но сърцето – не.“

Методи за прочистване.

При опит за разкъсване на психичен контакт отлично средство е потърпевшият да се потопи във вана с вода, която е била специално осветена за целта. Следва преобличане в нови или поне току-що изпрани дрехи и на всяка цена – преместване в друга стая. Ако това не може да стане, преместете леглото, като внимавате то да бъде под различен ъгъл. Тоест, ако жертвата е имала навика да спи в посока север-юг, сега леглото трябва да е насочено по посока изток- запад.
За благославяне на солта и водата могат да се използват следните молитви:
(Посочвате към солта с показалец и среден пръст.) „аз те заклинам теб, създание на Земята, в името на Живия Бог (*), в името на Светия Бог (*), в името на Всемогъщия Бог (*), да бъдеш пречистено от всички зли въздействия в Името на Адонай, Който е Повелител на Ангелите и на хората.“
(Протягайки, ръка над солта.) „Създание на Земята, почитай Твореца. В името на Всемогъщия Бог, създателя на небето и земята, и на Иисус Христос, Неговия Син, нашия Спасител, аз те освещавам (*) бъди в услуга на Бога, в Името на Твореца и на Сина, и на Светия Дух. Амин.“
(Посочвате към водата с показалец и среден пръст.) „Аз те заклинам теб, създание на Водата, в името на Живия Бог (*), в името на Светия Бог (*), в името на Всемогъщия Бог (*), да бъдеш пречистено от всички зли въздействия в Името на Елохим Сабаот, който е Повелител на Ангелите и на хората.“
(Протягайки ръка над водата.) „Създание на Водата, почитай Твореца. В името на Всемогъщия Бог, Който божествено предопредели суша сред водата, и на Иисус Христос, Неговия Син, нашия Спасител, аз те освещавам (*), бъди в услуга на Бога, в Името на Твореца и на Сина, и на Светия Дух. Амин.“
(Хвърляте солта във водата.) „Ние молим Теб, О Боже, Повелителю на Небето и Земята, и на всички създания в тях, видими и невидими, да протегнеш дясната ръка на Твоята сила над тези създания на елементите и да ги осветиш в Твоето Свято Име. Направи така, че тази сол да изцели тялото, а тази вода да изцели душата и да се пропъдят от това място силите на бедствието и всяка измама и хитрост на злото, в името на Иисус Христос, нашия Спасител. Амин.“
Така осветената вода може да се използва за къпане, да се начертае с нея знака на Кръста върху челото или да се напръска мястото. Когато се направи това, може да се изрече следната молитва:
„В Името, което стои над всички имена, и чрез мощта на Твореца и на Сина, и на Светия Дух, аз прогонвам всички въздействия и семена на злото. Хвърлям върху тях заклинанието на Светата Христова Църква те да бъдат оковани във вериги и захвърлени в мрака, за да не тревожат слугите на Бога.“
При посочване или очертаване Знака на Кръста (*) се протягат показалецът и средният пръст, а безименният и кутрето са свити към дланта, като палецът лежи върху ноктите им. Когато протягате ръка за благословия над солта и водата, тя е опъната, всички пръсти са събрани паралелно един до друг, а палецът е протегнат под прав ъгъл спрямо показалеца.
Ако има задействана окултна сила, достатъчна да доведе до физически феномени, трябва да се вземат предпазни мерки за предотвратяване на материализиране. Физическите феномени са няколко типа. Те се проявяват под формата на шумове, обикновено скърцане, тупване и по-рядко като звън на камбана или стенание. Ако се чуят и различат думи, можете да подозирате слухови халюцинации, тъй като в отсъствието на медиум, спиритическите послания се чуват от вътрешното ухо, а не от слуховите нерви. Могат да се видят светлини обикновено под формата на неясни кълба от лъчиста мъгла, които се носят като сапунени мехурчета. Те са различни по размер, от точици светлина, до 180 или повече сантиметра в диаметър. В тези сфери от неясна мъгла психиците обикновено виждат очертания на хора или животни. Понякога се наблюдават сиво-бели облаци, които се издигат от пода като стълбове дим. Те обикновено са фиксирани на място и не се движат из стаята като кълбата светлина, но в самите тях се виждат вихрушки, като от дим, уловен в чаша. По-рядко се усеща специфичен мирис, а още по-рядко – следи от кал или прахообразно вещество. Светещите тела в стаята могат да бъдат преобърнати или разхвърляни.
Има някои вещества, които чрез опит са доказали своята ефективност в предотвратяването на кондензацията на етерна енергия на дадено място. Осветената сол, разтворена в оцет и поставена в малки съдове из стаята, се справя успешно с ниски степени на сила, но за по-мощни сили е най-добре да се използва азотна киселина. Малко количество от нея се поставя в чинийка и се излага на открито. За да не станат инциденти, е най-добре азотната киселина да бъде разредена. Това е така, защото не силата на киселината е ефикасна, а нейните пари във въздуха, а това не зависи от разреждането. Не се знае по какъв начин действа тази киселина, но нейната голяма ефективност е добре известна сред експериментаторите – психици.
Методите за окултна атака, прилагани в съвременна Европа, са изключително умствени. Те включват действия на разум върху разума и влияят на физическото състояние само случайно. На Изток и при примитивните народи трябва да се имат предвид и други аспекти, тъй като се прилага магия от етерен тип в много по-голяма степен в техните конкретни жизнени условия и върху девствена почва. За тези етерни операции са необходими и материални субстанции, за да може да се използва импрегнирания в тях магнетизъм. Гребени за коса, нокти, захвърлени дрехи, предмети за ежедневна употреба, всички те съдържат магнетизъм. Трябва да се полагат грижи тези неща да бъдат напълно унищожени след използването им. Гребените и ноктите трябва да се изгорят. Дрехите не трябва да се използват, преди да бъдат изложени на слънце и въздух поне три дни. Магнетизмът ще се разсее по-лесно, ако дрехите се постелят на земята, особено върху току-що обърната почва. Същото се отнася и за мебелите. Столовете, като обичайно място за сядане, и преди всичко леглата, трябва да се проветрят на слънце и въздух, преди да се употребяват. Същите предпазни мерки са необходими и при купуването на стоки втора употреба.
Местонахождението на човешките екскременти също изисква постоянното използване на дезинфекциращи препарати и дезодоранти. Трябва да се вземат мерки някой местен да не получи достъп до пресни екскрети. След изтичането на плътската топлина от тях, тяхната магическа стойност намалява чувствително. Употребяваната носна кърпичка представлява силна магнетична връзка, същото се отнася и за превръзките на рани. Всъщност всичко, което носи следи от вторичните продукти на тялото, има магнетични свойства.
Но отделно от проблема за психична атака, има две субстанции, които са изключително ценни за целите на магията, и това са семенната течност и менструалната кръв. Първата се използва при ритуали за плодовитост, а втората – при някои форми на евокация. Тези субстанции са много зорко пазени от примитивните народи, тъй като те знаят тяхната значимост. Но бялата господарка не храни подозрения и позволява замърсените дрехи и спалното бельо да отидат в ръцете на перачката, като единствено иска дрехите да бъдат върнати в края на седмицата и не се замисля какво става с водата, в която те са изпрани. Има много части на света, където продаването на тези магически субстанции е страничен начин за печалба в пералните. В Европа менструалната кръв и екскретите са част от субстанциите, използвани при Черната Меса. Те се посипват с пшеничено брашно и се дават като нафора.
Изпитан от времето метод за прочистване на лошата психична атмосфера е да се разпръсне чесън из конкретното място, да се остави през нощта и след това да се изгори. Селяните понякога, когато очакват неприятни посетители, поставят лук във ваза върху полицата на камината. Те тържествено изгарят лука в кухненската печка веднага, щом посетителите си отидат, тъй като вярват, че лукът има свойството да абсорбира вредните еманации. Интересно е да се отбележи, че в една въглищна мина на миньорите им забраняват да носят лук за ядене със себе си, тъй като той поглъща подземните газове и става отровен.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар