// Вие четете...

Мистика и манипулации

Магия, ревност и завист.

„Злите очи само дяволи виждат.“

Магия, ревност и завист.

Лекарство, подходящо за всеки случай, е да действаш. Изясни си какво точно трябва да научиш и какво точно трябва да направиш, за да го научиш. Яснотата убива страха.
Никоя друга дума не предизвиква повече представи и емоционални реакции от думата „магия“. От жонгльорство и фокусничество до мистични талисмани и магьосничество, думата носи древно очарование и навежда на мисълта за пътешествия в невидимото. Коренът на думата магия означава мъдрост и тя може да бъде определена като процес, чрез който ставаш нещо повече от човек, за да разкриеш потенциала, който живее и действа във всеки от нас. Магията не се основава на суеверие или на свръхестествени случки. Нещата често ни изглеждат свръхестествени, защото не се разбират.
От време на време могат да се чуят хора, които да казват, че са „атакувани“ или са сигурни, че някой използва черна магия срещу тях. Те търсят амулет, талисман, специална молитва или малко магия, за да противодействат на онова, което според тях поражда проблеми в живота им. Може да се срещат и такива, на които някой медиум им е казал, че са ги проклели или им е направена магия.
Думата магьосничество често се използва от медиумите – мошеници за пораждане на емоции. Магьосничеството и неговата религия Уика си служат със заклинания, но истински практикуващите се отнасят с уважение към използването на заклинания и ефекта от такива занимания.
Често такива твърдения са прелюдия към предложения за противодействие на заклинанията – срещу значителна такса, разбира се. Такива твърдения разчитат на невежеството и страховете, които често ние обикновените хора изпитваме.
Лесно е да хвърлиш вината за житейските си грижи и проблеми върху някой дух, дявола, проклятие или магии. Но подобно отношение винаги ни прави слаби. То подхранва идеята и дава енергия на мисълта, че някой друг може да контролира или манипулира живота ни. Да, понякога се разпространява слухът за някой, който „прави заклинания“, но в повечето случаи такива клюки са пропаганда, съчинена от практикуващия, за да впечатли и манипулира.
Често се чуват истории за невероятни магически подвизи, но в много редки случаи може да види тези подвизи реално демонстрирани и доказани. Най-често хората, които се хвалят с работата си, не могат да контролират дори собствения си живот, да не говорим за нечий друг.
Истинските магически атаки и манипулативни заклинания са рядкост. Да, има хора, които се опитват да направят такива, но обикновено са дилетанти, опитващи да се представят за нещо, което не са. Ако изучите живота, който водят, ще разберете много за техните „способности“.
Дилетантите, които се занимават със заклинания (независимо дали палят свещи или някакъв друг вид магьосничество), за да влияят неправомерно върху другите, обикновено го правят от ревност или за лична власт. Ревността е най-често срещаната причина, хората да се залавят с манипулативните заклинания.
Силна ревност и завист цари и сред метафизичните и психични среди, както във всяка друга област на знанията. Като че ли хората навсякъде се страхуват, че във вселената няма достатъчно за всички, а само за малцина. Някои медиуми и метафизици се тревожат кой какво прави, колко изкарва и какво внимание получава. За учудване е факта, колко много ревност и манипулативни заклинания има сред спиритуалистите, насочени към другите.
Онези, които наистина са способни да правят такива неща, много добре познават ефекта от тях, затова избягват всякакви манипулации. Освен това, те правят всичко възможно, за да попречат на другите да научат какво могат и не могат да правят. Никога не говорят за своите духовни занимания, освен на специални места и при специални обстоятелства. Скромността и уважението са техни основни принципи.
Всички магически системи, всички философии и религии не са нищо повече от реквизити, които ни дават сила и стабилност, докато се отваряме за нови мистерии и докато разкрием истинската сила и магия на нашите души. Когато това стане, всяка мисъл се превръща в свещен амулет и всяка дума, която изричаме, носи свое собствено магическо заклинание.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар