// Вие четете...

Управлението

Контролиране на умовете.

„Ако желаеш на себе си добро, не прави другиму зло.“

Контролиране на умовете.

Разказът за това до каква степен международният картел на супер богатите заговорници е завладял и хипнотизирал човешките умове, е прекалено невероятен, за да може да се повярва в него. Човекът, който знае как са засети скришом зърната на новия начин на мислене в човешките умове, е подполковник Арчибалд Робъртс, оз офицер от Американската армия, директор на Комитета за възстановяване на конституцията.
Робъртс, шеф на организацията, която публикува ежемесечен бюлетин, в който се разкрива сегашната заплаха за нашата свобода от страна на заговора, нарича напредналата техника на контролиране на мозъците, използвана от Братството „най-тайната наука“. Свидетелствайки пред специалната комисия на Щатския конгрес на Уисконсин, подполковник Робъртс каза: „Най-тайната наука, която съществува от зората на историята, е науката за контролиране на хората, правителствата и цивилизациите. Основа на тази дисциплина на знанието е контролът върху всички ресурси. С контрола върху ресурсите е свързан и контролът върху обществената информация и необходимите средства за живот. Благодарение на контрола върху масмедиите се контролират недостатъците. Благодарение на контрола върху необходимите за живот средства, се контролират непосредствено хората. “
„Голяма част от американското общество – отбелязва Робъртс – трябва първо да си даде сметка за съществуването на Невидимата финансова власт. За съжаление, – твърди той, – американците продължават да вярват, че работят за един по-добър начин на живот. “
Но скришом „се променят внимателно и постепенно обществените навици и начини за администриране в Съединените щати. Преминаването от един към друг тип култура се извършва без хвърляне на сериозни предизвикателства на обществото.“
Предупреждавайки, че катастрофата бързо ще наближи, ако повече хора не осъзнаят наличието в нашите умове на бомба със закъснител, Робъртс каза на властите в Уисконсин: „Истината е такава, че Америка се превръща от конституционна република в тоталитарно, световно управление. “
Ако светът действително встъпва в период на тоталитарни управления, контролирани от елита, както твърди подполковник Арчибалд Робъртс от Комитета за възстановяване на конституцията, защо масите не го забелязват? Отговорът е следният. Западните цивилизации се характеризират с това, че най-близко свързаните с тях хора не виждат трагедията, която ги сполетява.
При повечето американци и други хора по целия свят новата система за контрол над умовете, развита от окултните заговорници, отслабва умението за разграничаване на добро и лошо, на присъщо от неприсъщо. Хората по върховете на Тайното братство не печелят контрол над масите, защото вече го притежават. От известно време се извършва „планетизация на езотериката“, както нарече този процес лидерът на „Ню ейдж“ Уилям Ъруин Томпсън. Новата култура или в действителност новата духовност и новата религия за повечето хора е необикновено привлекателна. Контрольорите на мисълта постигнаха това благодарение на илюзията, зрелищните спектакли и шоковата „терапия“.
Чарлс X. Форт каза, че „почти всички хора се поддават на хипноза“. Убежденията им са внушени убеждения. „Съответните власти са си направили труда да внушат на хората съответните убеждения и хората се държат съответно.“ Едно от главните убеждения в западния свят е, че най-важното нещо в живота е печеленето на пари. Подобно фалшиво убеждение, вградено в човешките умове от творците на пропагандата, убеждава по-голямата част от обществото, че хората, които имат много пари, са по-развити интелектуално и са по-привлекателни.
Богатите са нашите идоли. Обществото ги почита и се възхищава на чудачествата им. Както е отбелязал някога французинът Луи Фердинанд Селин: „Какво иска съвременното общество? Иска да падне на колене пред парите.“ Днес богатите хора, – от Доналд Тръмп и Дейвид Рокфелер до X. Рос Перо са герои на обществото. Масите охотно позволяват такива хора да направляват живота им.
Сегашната ситуация е такава, че „Илюминатите“ възнамеряват да отровят човечеството с доктрините на обединението и глобализацията. Тяхната цел е да създадат Световен мозък или Световен ум. Те са убедени, че окултният процес на психологическа зависимост ще промени цялото общество и ще роди ново, универсално, „космическо съзнание“, което ще зацарува на земята. Пропагандата им казва, че хората ще се превърнат в свръх хора. Homo sapiens ще стане буквално нов вид, божествена раса на божествена планета.
Ясно е, че ако цялата планета и всички нейни жители станат сами по себе си богове, трябва да действа елит от ръководни богове, които ще координират цялата тази божествена работа. Боговете на върха трябва да бъдат йерархизирани, за да функционира системата съгласно „божествения“ план. Теорията, измислена от елита на Братството, признава, че Всеки човек може да бъде озарен, но макар че може да стане бог, обикновеният човек ще бъде по-малък бог. В големия пантеон от богове и богини на Братството съществуват по- големи богове, предназначени да контролират, напътстват и ръководят по-малките богове.
Един от главните начини на Тайното братство за придобиване на контрол над човешките умове е ласкателството. Хората обичат ласкателството, това е сигурно. Да им се каже, че приличат на богове и че се стремят към божественост, е най-динамичната форма на ласкателство. Но въпреки че сега ги ласкаят, като твърдят, че имат власт над собствения си живот и че трябва да вършат само каквото желаят, същевременно им се проповядват, че не всички хора са богове.
За съжаление, както внимателно се изразяват контрольорите на умовете, някои хора по света принадлежат към низшия вид. Тези низши хора са ракова клетка в тялото на обществото. Те ще понесат отговорността за цялото зло на този свят. Твърди се, че низшите хората замърсяват реките и океаните ни, изсичат без отдих хилядолетни гори. Тези некадърници учат децата ни да спазват старите традиционни религии, като например библейското християнство и разпространяват ужасната философия на националния патриотизъм. Низшият вид хора, вярват и проповядват, че Световното управление е зло.
Трябва да се спрат тези низши хора, твърдят креслъовците. Низшите хора твърде много си съперничат, имат отрицателна карма, те са препятствие по пътя към изпълнението на мечтите на масите. Затова се налага да създадем световна контролна система, която да осигури, че великото дело, извършвано от масите на хората-богове, да не бъде отслабено от низшия човешки род.
В книгата си „Боговете на Водолея“ Брад и Фрейси Стайгер съобщиха: „Трябва да бъде осъществен твърде безпогрешен контрол, за да се ликвидира унищожителната конкуренция.“ Ако на земята трябва да господства интелигенцията, твърдят Стайгерови, трябва да се измисли система, която ще направи невъзможно генетично увредените да поставят прътове в колелата. Същината, според авторите, е в създаването на система, която ще ни превърне в „Съвършени граждани“, които ще се държат идеално и винаги ще помагат на всички“.
„Този проблем трябва да се разреши. Досегашните разрешения не донесоха резултати“ – оплакват се Стайгерови. Затова „трябва да отхвърлим старите разрешения и да потърсим нови.“
За проблемите, предизвикани от живеещите днес, замърсяващи системата „несъвършени хора“, е добър методът на Тейяр. В съчиненията на католическия свещеник Пиер Тейяр дьо Шарден могат да се открият зародишите на философията на „Ню ейдж“, лансирана от Тайното братство. Тази философия твърди, че човекът бързо се насочва към колективна божественост и че цялата планета отива към Точка Омега. В тази точка, пише Шарден, човекът и Земята ще заприличат на Бога. Остава обаче въпросът какво да се направи с неколцината бунтовници, подпалвачи и други низши създания, които не могат да се приспособят към „новия начин на мислене“, какъвто се изисква, за да се достигне великолепната точка Омега.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар