// Вие четете...

Управлението

Как се контролират масите?

„Който е помогнал на вожда да стане вожд, не управлява с него.“

Как се контролират масите?

Внушава ни се убеждението, че само идиот би се изказал срещу големите възможности за разширяване на човешкия потенциал, които предлага Тайното братство. Та нали, както твърди „Луцистръст“, чудесната възможност сега е достъпна: Сега, по времето на големите промени, имаме чудесната възможност да оформим бъдещето и хармонията, съобразени с виждането на един обединен свят.
Но ако трябва да приемем хармонията и да станем единен свят и единно човечество, трябва да развием в себе си чувството за отговорност: „Нужна ни е свобода, както и отговорност“ – ни казват господата от организацията „Луцистръст“.
Съгласно думите на Вацлав Хавел, поет и президент на Чехословакия – също мистик на „Ню ейдж“ – „Свободата е само едната страна на монетата, другата е отговорността.“
Какво означава отговорност? „Луцистръст“ обяснява значението на това понятие по следния начин. Човек е надарен със свободата на действие, но само в името на доброто за всички. Той трябва да действа отговорно, като потиска всякакви изрази на съпротива и да унищожава индивидуалните черти на личността си, за да може да се обедини индивидуалната му воля и личност с цялата общественост.
Именно така казал Ливиу Гота, заместник генерален секретар на ООН, на участниците от „Луцистръст“ в конференцията „Аркейн скуут“ в Женева през 1990 г. – „Човек трябва да подчини волята си на Волята на общите интереси“. Според Гота трябва да се постигне универсална духовност. Всеки човек трябва да участва в този процес и да служи на световната общественост. Гота казал също, че ООН ще играе голяма роля в развитието на тези общи интереси. Той подчертал, че духовността е основа за засилването на Обединените народи.
Доколко точно медиите реализират готовия сценарий, написан от Тайното братство? Марлин Маду, домакин на радиопрограмата „Гледища“, човек, който има заслужената репутация на един от най-добрите американски експерти по въпросите на медиите. В задълбочената си книга „Cвобода на словото или пропаганда“ той показва майсторски как медиите манипулират истината. Пише, че по време на войната във Виетнам, телевизионните станции „непрекъснато разгласяваха за всеки протест и акция, независимо дали в тях участваха 20 или 20 000 души“.
Марлин пише: „Макар че гледам новините от много години, никога не видях становището на другата страна. Телевизията бе завладяна от левицата. Когато някой се осмеляваше да се противопостави на революционерите, това никога не получаваше национално разгласяване.“
Маду забелязва също: „Всяка вечер гледах как радикалите, които призоваваха към унищожението на Америка, пародираха на телевизионния екран. Беше им дадена национална платформа, от която изливаха жлъчта и недоволството си от страната и институциите ни. През цялото време ни призоваваха да подпалим нашето общество и да изградим върху пепелта му някаква утопия на „Ню ейдж“.
Дали е случайност, че телевизионните мрежи винаги имаха камери там, където се осъществяваше и най-малкият протест и най-незначителното безредие? Марлин Маду обяснява, че: Добре информирани революционери доставяха точно това, което искаха медиите уведомяваха редакторите в телевизионните мрежи къде ще бъдат следващите акции и ги планираха, така, че снимките да станат готови за новините в 18.00 ч.“
Инструктираните медии „просвещаваха“ масите, като използваха постоянната кампания в полза на анархията и революцията. Прочее, на 17 ноември 1990г. Световният Гудуил организира симпозиум в Ню Йорк на тема „Психологията на народите: обявяване на плана“. Интересно е, че главният доклад беше на Роланд Смит, телевизионен и радио журналист и говорител на новините по канал 9 в Ню Йорк. Докладът беше озаглавен „Ролята на медиите в изясняването на значението на глобалните промени“.
Интересен е фактът, че главните членове на толкова влиятелна организация като Световния Гудуил сега се разкриват публично и признават, че медиите изпълняват роля в просвещението на човечеството.
От времето на Линкълн американските медии са марионетки на заговорниците, влизащи в състава на Тайното братство. Пресата ни е не само партизанска, но и тя майсторски и преднамерено манипулира и фалшифицира истината. Пресата стана медиум на окултните личности, които ползуват на магии в духовния процес на формирането на хората по целия свят. Чрез пресата и медиите лъжата стига до масите.
Не е за вярване, че през 1914 г. Джон Суинтън, редактор на „Ню Йорк таймс“, призна, че най-влиятелните сътрудници на средствата за масова информация са подкупени и са собственост на тайния елит. По време на обяда, даден от Американската Журналистическа асоциация, Суинтън хвърли обвинението си: „Няма такова нещо като свободна преса в Америка… Нито един от нас няма да се осмели да признае собственото си мнение… Защото предварително знае, че така или иначе няма да се появи на страниците. Дълг на нюйоркските журналисти е да лъжат, да се подмазват на Мамона и да продават страната и расата си за насъщния къшей хляб. Ние сме оръдия и васали на невидимите богаташи. Ние сме марионетки. Те дърпат конците, а ние танцуваме. Нашето време, талант, живот и възможности са собственост на тези хора. Ние сме интелектуални проститутки.“
С помощта на контролираните медии и отличното познаване на тайната, окултна, вечна мъдрост и тайната доктрина Тайното братство създаде свят във формата на новата холографска действителност. Може да се разбие лазерната холографска рисунка на хиляди части и ще се окаже, че всяка част е точно копие на цялото. Маговете от Братството създадоха подобна система, в която жителите на нашата планета изгубиха индивидуалността си, получена от Бога. Сега хората са интегрална част от холограмата и мислите, и убежденията им се нагаждат към тези на другите.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар