// Вие четете...

Мистика и манипулации

Как да се заредим с енергия?

„Радостта обновява силата.“

Как да се заредим с енергия?

Изключително важно е да осъзнаваме, че дърветата (и всеки аспект от Природата) са живи същества.
Те се хранят, почиват, дишат и „кръвта“ им циркулира така, както е и при нас. Сърдечният ритъм на едно дърво представлява прекрасен приток на живот. Най-подходящото време да чуеш сърдечния пулс на гората е в ранна пролет, когато дърветата изпращат към своите клони първите притоци от сок, подготвяйки ги за сезона на растеж.
Да прегърнеш дърво наистина има психологически и физиологически ефект, но не е нужно да го прегръщаме, за да усетим неговата енергия, неговата самоличност. Нашата аура си взаимодейства с аурите и енергиите на всичко в Природата. Всяко дърво, растение, камък и животно има свои собствени качества, свои собствени енергии. Не може да вървим сред Природата, без да усетим живота и енергията във всеки неин аспект.
Един от най-полезните начини за елиминиране на стреса и за подсилване на цялата ни аура е да предприемем разходка сред природата. Изберете си парк или място, където има дървета и естествени пътеки, където наблизо има и поток, река или езеро. Избирайки място с дървета, ливади и естествени водоизточници, ние балансираме всички елементи в тялото. Нашите собствени земя, вода, въздух и огън стават балансирани и силни.
Приемете разходката си като нещо свещено, ново духовно свързване на тялото ви и неговата същност с Майката природа. Идеята е не да се опитвате да се натъкнете на нещо определено, а да се слеете с Природата, да разбудите и излекувате сетивата и енергиите си.
Докато вървите по пътеката, която сте избрали, почувствайте земята под стъпалата си. Стъпвайте на земята, за да имате директен контакт с нея. Ако е достатъчно топло, може да свалите обувките и чорапите си дори.
Докато се разхождате, спирайте от време на време и дишайте дълбоко, вдишвайки ароматите и въздуха. Забележете колко сладък е той и колко приятно е да дишаш въздуха на Природата.
Можете ли да чуете песента на птиците? Бръмченето и жуженето на насекомите? Вслушайте се в звука от стъпките ви по земята. Всеки звук разбужда вашата вътрешна симфония. Той ни прави по-бдителни и възприемчиви.
Докато вървите, спирайте всеки път, когато нещо привлече вниманието ви. Проблясващата слънчева светлина върху водата, пищността на цветето, танцът на пеперудата. Тихо отбележете цветовете, които се открояват и знайте, че поглъщате всички цветове на Природата в себе си с всяка стъпка, която правите.
Почувствайте как ви зарежда с енергия, ускорявайки циркулацията на кръвта, правейки ви по-живи. Докосвайте разни неща, докато вървите. Нека ръцете ви докоснат леко листата на дърво. Почувствайте грубостта и силата на дърветата. Почувствайте изяществото и красотата на изворчето.
Пристъпете до брега на воден източник. Чуйте потока и го почувствайте. Той може да ви прошепне нещо. Почувствайте как собствената ви кръв се движи в ритъм с него. Почувствайте се пречистени от това, че сте в негово присъствие.
Докато разходката ви наближава своя край, забележете колко много по-живи са станали сетивата ви. Въздухът е по-сладък, цветовете – по-ярки, звуците – по-отчетливи, и всичко това, защото сме се заземили и заредили с енергия от Природата.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар