// Вие четете...

Мистика и манипулации

Как да различим фалшивите медиуми?

„В живота на човек са нужни три неща: търпеливост, сладък език и умение да пази тайни.“

Как да различим фалшивите медиуми?

Добрият медиум ще събере информация, понякога наистина символична, но и ще ви каже какво означава тя, вместо да ви пита за нейния смисъл. Има медиуми, които да казват на клиентите: „Виждам облак (или някакъв друг символ), това означава ли нещо за теб?“
Медиумът не трябва да ви пита за значението на психичните му впечатления. Добрите медиуми имат солидна подготовка за работа със символите и образите. Те могат да ги описват и да обясняват ясно какво означават и как най-вероятно ще се отнесат към вас.
Да, всички медиуми ще ви зададат някакви въпроси в хода на консултацията, но през повечето време би трябвало те да ви предават информация и да се уверяват, че разбирате какво означава тя. Само по този начин можете да разберете доколко истински е медиумът. Почтените медиуми няма да се ангажират със събиране на факти за вас, нито ще използват информация, получена от приятели или семейството ви. Те ще могат да предоставят достатъчно конкретни подробности, за да ви дадат да разберете, че информацията не идва от разпитването им, от езика на вашето тяло или от източник, различен от собствените им психични способности.
Медиумите, които говорят само за положителното, за бляскавите неща в живота ви, просто гъделичкат егото ви. Те обикновено просто подхващат само онова, което вие искате да чуете. Внимавайте за медиуми, които говорят за минали животи само на прочути личности и дават общи обещания. Добрият медиум ще може да подбере доброто и лошото и ще може да ви насочи как да преодолеете негативното по съзидателен и продуктивен начин.
Някои личности използват слабите страни на егото, за да оказват натиск и да влияят на клиента. Идеята е, че вие сте отишли при тях за помощ и затова трябва да следвате онова, което те ви казват – независимо какво е. Често те се разстройват, ако проявите колебание. Обикновено подобна арогантност отразява личната им несигурност и склонност към манипулиране. Това е като да кажеш: „Аз съм надареният.“ Трябва да ви подскаже, че не вие, а медиумът знае кое е най-доброто за вас. Това е много опасна позиция, защото много хора се замесват в култове и култоподобни занимания, поддавайки се на такъв натиск. Независимо колко силно даден медиум, лечител или учител иска да бъде приет, ако не се чувствате удобно от настояването му, не се поддавайте. Зачетете себе си и онова, което чувствате. В крайна сметка, никой не ви познава по-добре от вас самите и един почтен медиум няма да се опита и няма да ви накара да се чувствате притиснати по този начин.
Първият ни ключ към истинността на един медиум е неговият собствен, нездравословен и хаотичен начин на живот. Ако той или тя е с доста разклатено здраве и животът им е пълен хаос, има нещо нередно. Не бива да се забравя, че интуицията се проявява чрез конкретния човек. Ако той води живот, пълен с наркотици, алкохол, безразборни връзки и други нездравословни навици, посланието ще дойде до вас чрез някой, който не е в хармония. Посланието, което идва до питащия, е толкова чисто, колкото е чист каналът, през който преминава. Това не означава, че трябва да станем или да търсим аскетични вегетарианци, които водят безопасен, изолиран начин на живот. Това означава, да се стремим към повече чист въздух, балансиран режим на хранене, малко упражнения и непрекъснат стремеж да бъдем продуктивни и да израстваме в живота. Трябва да се стремим към физическо, емоционално, психично и духовно здраве. Когато такова липсва, това обикновено проличава в облеклото и поведението на хората.
Медиумът е фалшив, ако: – Казал ви е, че не можете да разберете посланието, но трябва да го приемате, защото звучи научно обосновано; – Казал ви е да приемете посланието, защото духовното същество е или е било висш учител; – Медиумът не предлага допълнителни учения, а само размисли върху ученията на други или знания, които не могат да бъдат потвърдени; – Медиумът се крие зад материал, който е неясен и изказва пророчества, отдалечени във времето, които обаче оказват натиск върху емоциите ви; – Медиумът предоставя материал, който противоречи на самия себе си или на други учения, включително такива на признати учители и мистици; – Посланието на медиума или канала се позовава на емоциите, пораждайки емоционална реакция, най-често чрез страх или ласкателство; – Медиумът демонстрира все повече и повече суета и гордост; – Медиумът развива дух на критика и недоловимо изопачава ученията, като често атакува всички други учения; – Медиумът не живее по стандартите, които проповядва; – Мислите на медиума постепенно стават все по-объркани, автоматични и им липсва творческо проявление; – Медиумът постепенно губи здравето и радостта си, прониква се от страх, подозрения, агресивност и недоволство. Често е налице обвиняваща проекция към другите, придружена от отношението „Никой не знае повече от мен.“; – Медиумът все повече внушава идеята, че всичко, необходимо за растежа и развитието ви може да бъде получено от него и не е необходимо да се взема нещо отвън; – Медиумът демонстрира най-различни невротични и емоционални проблеми, проявяващи се в рамките на три до пет години, през които нервната му система започва да дегенерира; – На медиума му е все по-трудно да прикрива емоционалния, физически, финансов или духовен дисбаланс; – Медиумът страда от лошо здраве и общо дегенериране на много нива, тъй като висшите същества отказват да работят чрез него и тяхното оттегляне стимулира личния му дисбаланс.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар