// Вие четете...

Поведенчески модели

Как да оцелеем при предателство?

„Когато лисицата чете морал, пази гъските.“

Интелигентността е потенциал, а мисленето е умение за използване на този потенциал.

Има много съвети за прошка на предателството, но всичко е дълбоко индивидуално, което ще работи за някои, ще доведе до отхвърляне в други. Важно е да разберете, че отрицателните чувства в резултат на предателство: отчаяние, срам, разочарование, може би омраза и презрение, гневът трябва да бъде максимално жив, да им даде място и това отнема време. Ако взаимоотношенията заслужават да се борят, за да излязат от тези емоции, ние трябва постепенно, стъпка по стъпка, да дадем на връзката шанс да я съживим отново, като си припомним простата истина, че всеки може да се спъне.

Каква измяна не може да бъде простена? Какво е прелюбодейство, което не може да бъде простено? Социологическите проучвания показват, че измяната и предателството за мнозина са едни и същи, а предателството е трудно да се прости и да се забрави, тъй като стереотипът „предай, един ден – отново предай“ е много стабилен. В резултат на проучвания на жени и мъже прелюбодеянието не подлежи на опрощение, ако:

– за партньор, който да отиде „наляво“ е в реда на нещата;

– чувствата изчезнат и предателството не е афера и партньорът има силно чувство отстрани;

– партньор на предателството си се опитва да причини вина и обвинява другата си половина.

Как да се предотврати прелюбодейството? Как да се избегне предателство в скъпи към сърцето отношения? Никаква брачна двойка не е имунизирана от това, дори ако бракът е стабилен, основан на доверие, любов и грижа – внезапно избухване на страст може да унищожи така внимателно създаденото през годините на връзката. Психолозите вярват, че рискът от предателство може да бъде намален, като се спазват следните препоръки и правила:

1. Поддържане на привлекателността. Проста истина, която много хора забравят. Както жените, така и мъжете престават да следят външния си вид, халатите и разтегнатия трикотаж няма да привлекат никого – повече привлекателност.

2. Общи интереси. Това, което обединява. Съвместно забавление – важно е да се намери активност, която е популярна и за двете страни – това допринася за по-голяма близост.

3. Бъдете в състояние на диалог. Говорейки, питайте, като обръщате внимание на партньора, споделяйки радостите и скърбите си – не се безпокойте.

4. Сексуалното разнообразие – липсата на такива прави връзката нежна. Винаги можете да правите нещо ново и свежо в секса, най-важното е да не се страхувате да експериментирате.

5. Доверен партньор. Малка ревност в разумни граници може да бъде приятна за партньора – той вижда, че не е безразличен към него. Честите скандали на основата ревност може да накара партньора ви да се превърне в истинска измяна.

Цитати за измяна. И съм сигурен – смъртта ми няма да е напразна. Сигурен съм, че това ще бъде поне морален урок и наказание за предателство, малодушие и предателство.

Играете играта на предателя и независимо колко добре печелите, дори победителят губи в крайна сметка. Идва време, когато мълчанието е предателство. Израснах лоялен, така че не ме оставяй да умра предател.

Има такива случаи, когато се чувствате като предател само защото не сте стъпили на правилният път. Има три ужасни неща – убийство, рак и предателство. Има честни хора, които цял живот се готвят за предателство.

Интересно, предателството заради благородна цел счита ли се за такова или не? Искам да заявя, че аз съм предател на човешкият род. Истинският приятел е този, който предварително прощава предателството.

Историята за предателството на Исус от Юда даде морална и религиозна обосновка на антиеврейските настроения и именно това я направи упорита и порочна. Клетвата, която е скрепена с кръв, неизбежно води до предателство.

Когато вожда предава своя народ, а народа не го сваля – не трябва да се вини само вожда. Когато се опитваме да прикрием най-съкровените си движения, цялото ни същество крещи предателство.

Когато си на осемнадесет, и си мислиш, че ще живееш вечно, те вълнуват въпроси от световен мащаб – световен мир и справедливост за всички. Но тук идва петдесет години, и вече се появяват предателските мисли: „Добре, нека ограничим безплатно образование и медицинското обслужване“.

Когато става въпрос за предателство, аз ставам по-педантичен от испанската инквизиция. Никаква пощада. Който е предал веднъж ще предаде и повторно. Който е предал веднъж, ще предаде отново. Който е предал жена, той някога ще предаде и вожда. Колкото повече се доверяваш на човек, толкова по-голяма съблазън има да те предаде.

Любовта е несъвместима с предателството. Любовта е по-готова да се примири с отсъствието или смъртта, отколкото със съмнение или предателство. Любовта е предател; тя ще ви издраска до кръв, като котка, даже вие да сте искали само да си поиграете с нея. Любовта лесно би могла да се превърне в тумор, ако се напои с предателство.

Любовта се разбира по исторически начин като едно от големите човешки призвания – но нейното противодействие винаги е било изневяра. Това ужасно, ужасно предателство, което може да разкъса не само друг човек, не само себе си, но и цели семейства.

Малките обиди не струват големите предателства. Милейди, вие сте единствената, която може да играе играта на предателя и да спечели.

Мисля, че трябва да съм имал око – и ще бъда честен, надявам се: надявам се, че сега е едноок пазач на затвора и разказва своята история за това как се е опитал да продаде малко момче след сключена сделка и това момче се обърна и извади окото си – надявам се цялото му измамно лице да бъде изрязано, подаръкът ми за мръсен предател.

Много хора, страдащи от травмата на предателството, станаха жертва на тази травма, защото родителят на противоположния пол не изпълнил задълженията си в съответствие с очакванията на детето и неговите представи за идеалния родител.

За които зодии предателството е нещо нормално?

Зодиите, които са същински Юда. Ето кои са зодиите, за които предателството е нещо нормално. Астролозите ги определят като същински Юда в зодиака.

Риби. Рибите са най-чувствителните предатели. През целия си съзнателен живот те противоречат на собствените си желания, поддавайки се на чуждото мнения. Рибите знаят как да се адаптират към обстоятелствата и да се оставят на течението. Те са водени от собствения си егоизъм, който често ги тласка към предателство. Рибите са склонни да ви предадат, само за да останат на повърхността или да заемат достойно място в обществото.

Овен. Дамите в зодиака, които не позволяват на мъжете да ги контролират. Дамите в зодиака са изключително независими и не позволяват на мъжете да ги контролират. Те могат лесно да се измъкнат от всяка ситуация. По-добре е да не им споделяте тайните си.

Близнаци. Безскрупулните Близнаци никога не изпитват съжаление за казаното или направеното. Изключително трудно е да ги хванете в предателство. Това, на което нямат равни, е тяхното лекомислие. Изневярата и предателството за тях са просто дреболия. Представителите на този знак не толерират ограничения в живота си, както и постоянната отдаденост на един човек.

Дева. Почти невъзможно е да хванете Девите в предателство, защото те предварително изчисляват всички действия. Но преди да предприемат рискована стъпка, те претеглят внимателно резултатите от последствията.

Стрелец. Самите Стрелци не знаят какво ги тласка към изневяра и предателство. Те се решават на подобна стъпка, само ако са сигурни, че ще се разминат без последици. Личният живот на Стрелците също не върви никак добре. Те не могат да си представят, че трябва да живеят скучно и еднообразно. И това е причината за постоянните им провали в любовта.

Водолей. Водолеят е предател с нестандартно мислене. Представителите на този знак с лекота ще заобиколят всички морални норми, само за да получат това, което искат. Приятелите им са важни за тях, само когато се нуждаят от тяхната помощ. За Водолеите предателството и разкаянието са несъвместими неща. Те презират установените ограничения и по всякакъв начин избягват отговорността.

Известни цитати. Хората, които гласуват за неудачници, крадци, предатели и измамници, не са жертви. Те са съучастници. Често колкото по-пищно е настоящето, толкова по-голямо предателство вероятно е обмислял дарителят.

Човек, който не е познал екстазът на предателство, не знае въобще нищо за екстаза. Човек, на който си простил за предателство веднъж, ще те предава цял живот. Човешката мания е най-опасният предател на света. Чувството за вина е най-достъпният показател за предателството на дълг. Чуждото предателство не е оправдание на собственото.

Шпионите и предателите винаги намират възможност да обединят усилия. Щастието й изглеждаше като предателство; но щастието беше неизбежно. Яростта по-лесно се поддава на контрол, отколкото чувството, че са те предали.

След като започнете да разглеждате евангелията едно по едно, разбирате, че последователите на Исус се опитват да разберат какво се е случило, след като е бил арестуван и убит. Те знаеха, че Юда го е предал на хората, които са го арестували.

Смъртта е безполезна. Трябва да живееш за любов. Любовта, като парола, отваря всякакви врати в борбата за живот. Дори предателството може да бъде оправдано с него. Вярно е, че оправданието не прави едно действие по-честно.

„По делата им ще ги познаете.“

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар