// Вие четете...

Поведенчески модели

Какво прави жената жена и мъжа мъж?

Stres8„Свиня, овъргаляла се в калта търси чист човек – да се отърка о него.“

Какво прави жената жена и мъжа мъж?

В нашето съвремие има хора, които доста настойчиво се опитват да ни убеждават в тезата, че мъжете са си мъже, а жените са си жени, но не винаги. До сега разглеждахме мъжът и жената като различни, а сега ще се наложи да разсъждаваме по нещата които са сходни или еднакви за мъжете и жени от гледна точка на тяхната сексуална ориентация. Дали наистина е въпрос на избор, да бъдеш или да не бъдеш различен? Защо например лесбийките предпочитат жени, а педерастите – мъже? Могат ли транс сексуалните хора да балансират, стъпили на двата ръба над пропастта? Дали някои наистина са такива, каквито открито демонстрират или има някаква причина да правят това, което според природата е противоестествено. Причините за такъв модел на поведение могат да бъдат най-различни, но всъщност резултатът е важен.
Има хора, които твърдят, че по своята структура основната конфигурация на човешкия зародиш е женски и че в резултат на това мъжете имат някои закърнели подобия на типично женските окръглености, каквито са гърдите. Но не бива да забравяме, че и жените имат някои закърнели чисто мъжки атрибути. Всъщност и мъжете и жените имат почти на сто процента еднакви органи, но те все пак се различават по своето предназначение или казано с други думи те все пак са доста различни. В природата съществуват аномалии, но те не са и няма да бъдат предмет на нашите разсъждения при разглеждане на моделите на поведение на така наречените различни или обратни.
Защо всъщност хората ги наричат обратни? Ние не можем да знаем, какво има в главите на подобни хора, но ги причисляваме към една или друга група, именно по тяхното поведение. Ние също не можем да знаем, по какви причини има хора които се опитват да ни докажат, че моделирането на човешкото поведение е без значение и че сексуалната ориентация на човека е игра на природата.
А сега нека да видим, как някои ни обясняват тази игра на природата, като в същото време не казват и дума за това, че природните закони имат своята желязна логика. Всичко онова което е извън нея се нарича аномалия и това е защото тези явления не са в съответствие с природната логика.
Ето ви някои подобни твърдения премесени със съответната доза истини от човешкото развитие.
„Между шестата и осмата седмица след зачатието, мъжкият зародиш (XY) получава солидна доза от мъжките полови хормони, наречени андрогени, които да оформят тестисите, а после още една доза, която да пренастрои мозъка от женска на мъжка конфигурация. Ако мъжкият зародиш не получи подходящите количества мъжки хормони, в определеното за това време, може да се случи едно от двете: Първо, може да се роди бебе момченце, чиято мозъчна структура да е повече женска, отколкото мъжка, или с други думи, момче, което в пубертета вероятно ще се развие като хомосексуалист. Второ, може да се роди генетично бебе момченце, с напълно оформени мъжки полови органи, но с изцяло женска настройка на мозъка. Това дете ще се развие като транс сексуална личност, тоест като човек, който биологически е определен към единия пол, но знае, че всъщност принадлежи към другия.“
И това не е всичко, защото подобни твърдения продължават да ни убеждават в противоестественото, но и дума не казват, че тези случай са аномалии. „Има случаи, когато генетичен мъж се ражда едновременно с набор от мъжки и женски полови органи.“ Някои специалисти по генетика са документирали „голям брой случаи на генетични момчета, които при раждането си, приличат на момичета, затова и биват отглеждани като момичета, а по-късно изведнъж става ясно, че те притежават пенис и тестиси, „появили се“ неочаквано в пубертета.“ В това кратко изречение съществуват няколко противоречия, дори изглеждат като истинска магия. Моля открийте разликите.
„Задълбочено проучване сред родителите на тези „малки момиченца“ показва, че те са били отглеждани и възпитавани като момичета, според стереотипните изисквания и модели на женско поведение, като женско облекло и игра с кукли. Мнозина от родителите на такива деца преживели истински шок, когато изведнъж се оказало, че вместо дъщеря имат син, защото в пубертета, под влияние на взелите надмощие увеличени дози, произвеждани от организма, мъжки хормони, скрито „дремещите“ до този момент пенис и тестиси бързо се оформили и израснали, а „дъщерята“ буквално за броени месеци заприличала на момче, с типично мъжки поведенчески навици и прояви. И тази промяна настъпила независимо от начина на отглеждане и от възпитанието на детето, независимо от средата и социалния натиск за женско поведение.“
По-горе посочените случаи на подобни генетични аномалии имат за цел да ни убедят, че повечето от тези „момичета“ преживели живота си безпроблемно и успешно като „мъже“, подчертава още веднъж мнението за ограниченото влияние на обществената среда и на възпитанието върху живота на такива деца като възрастни. Защото е съвършено очевидно, че именно биологичното им развитие е ключов фактор за установяването на поведенческите им навици.“
И ако отговорим накратко на въпроса „Какво прави жената жена и мъжа мъж?“ несъмнено ще трябва да кажем, че именно моделът на поведение е този който ни казва с какво същество имаме работа. В природата и особено в животинския свят има безброй случаи, които доказват, че поведението може да бъде моделирано. Всички сме ходили на цирк и сме виждали как човек може да се държи като маймуна, а маймуната като разумно същество. Следователно човекът е в състояние да моделира поведението на себеподобните, особено на подрастващите, на младите хора чрез най-различни методи, преследвайки свои цели от нечовешки и противоестествени подбуди.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар