// Вие четете...

Чиста вода

Какво означава здравословен начин на живот?

„Където казваш “здравей”, умей да казваш и “довиждане”. Чести посещения – малко уважение.“

Защо здравословен начин на живот?

Здравословен начин на живот, без чисти мисли, чиста храна и чиста вода е невъзможен. В основата е изборът на модел, а след това идва и постигането на желаното.
Откъде ни идват проблемите? Нека да помислим от какво най-много се нуждаем, ами не е ясно дали всеки би се досетил, но фактите са следните. На първо място и особено необходимо за нашето съществуване е мисълта, без нея няма вътрешен свят, няма отражение на външния свят, ние не може и секунда без да мислим за едно или друго. На второ място, това е водата, без нея и най-добрите ни мисли скоро ще се превърнат в пълно нещастие, но пък затова можем да мислим, за да измислим, как да не допуснем подобна ситуация, която да превърне водата в залог за живота ни. На трето място е храната без която можем също да сме нещастни, но поне ще имаме повече време за мислене, как да не допуснем най-лошото да се случи.
Ако трябва да избираме храна или вода, то всеки ще избере водата, защото знае, че без храна може много по-дълго време да просъществува, отколкото без вода, а с времето идват и възможностите. Без вода може да постигнем само едно, да се обезводним и ако този процес продължава, тоест ако не приемаме достатъчно вода може да се стигне до хронично обезводняване, което неминуемо ще ни донесе само страдания и нещастия, а болестите ще ни преследват една през друга. Що се отнася до храната, ще е достатъчно да кажем, че равновесието е всичко, което означава, че колкото е опасно да прекаляваме с количеството на храната, точно толкова е и ако не се храним достатъчно, тоест равновесието е изключително важно за воденето на здравословен начин на живот.
Нека все пак да кажем, защо поставихме на първо място мисленето, като най-важно и задължително условие за да можем да водим здравословен начин на живот. Ами всичко е в избора, а за да изберем не можем да минем без мислене, тоест без изграждане на модел на един удовлетворителен живот. За целта обаче, трябва на имаме информация, да стигнем до причините, защо ни се случват разни неприятни неща. За пример, на всеки може би му се е случвало да изпита „удоволствието“ да го боли глава след като е пил алкохол повече от достатъчното количество и сетне да се сети, че не е трябвало, ама като е късно вече, тоест трябвало е да избере модела за поведение за да запази удоволствието от живота. Та, какво ни е необходимо за да изберем, ами най-малкото нова информация. За тази цел ние трябва да узнаем някои подробности на които по една или друга причина не обръщаме особено внимание.
Например, че повечето болести се предизвикват от хроничния недостиг на вода. Първоначалният план относно структурата на човешкото тяло е много по-добър, отколкото можем да си представим. Ако досега не сме разбрали как да поддържаме доброто състояние на организма, това е наша собствена грешка. От многобройни изследвания днес вече знаем, как нашето тяло, състоящо се предимно от вода, дава знак, когато не пием достатъчно вода.
И още, разбираме ли правилно понятията? Знаем ли, че „течности“ и „вода“ не са непременно едно и също нещо, знаем ли, че диетичните напитки например имат вредно въздействие.
В действителност предназначението на мозъка е да мисли, а за попълване на информацията, тоест на нашата база данни трябва да служат книгите. Ако се освободим от бремето на погрешната информация относно хроничното обезводняване на организма, то нашите мисли ще придобият цената на злато. Знаем ли например колко струва една чаша вода? Всеки ще си каже, ами почти нищо, но ако от тази чаша вода ви зависи живота, тогава как бихте я оценили, ще струва ли тя колкото торба жълтици, със сигурност. Колко време трябва да ви чакат за да кажете Да, тоест да размените златото за чаша чиста вода, ще изтраете ли ден, а може би и това ще ви е много.
Какъв е изводът, ами че огромната част от хората, не знаят колко е важно да знаят, че истината не е това, което изглежда, тоест, че те не са болни, а са жадни и тяхното спасение е в чашата чиста вода. Не случайно хората казват „чиста водица, мирна главица“.
Но за да разберем и да поемем сами отговорността за собственото си здраве трябва добре да разбираме физиологията на човешкия организъм.
За тази цел, по нататък ще размишляваме за значението на водата и как тя ще подобри нашето здравословно състояние и няма да се съсредоточаваме върху модела на храненето, тоест ще трупаме информация върху нашата база данни за да можем да изберем модел на живот без особени проблеми, за да узнаем, че можем, при това без особени усилия.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар