// Вие четете...

Живот в равновесие

Какво ни носи престоят в състояние на Равновесие?

„Яж това, което има вкус; гледай това, което има вид; слушай това, което звучи.“

На първо място, както вече казахме, трябва да поставим начина на мислене, тема която разгледахме по-рано, което ни даде възможност да разсъждаваме за правилния избор на модела за начин на живот. Нашата база данни обаче се нуждае от актуализация на модела за хранене и употребата на вода. Затова най-напред ще разгледаме модела на хранене, които, както вече казахме е свързан с начина ни на живот. Не трябва да пренебрегваме обаче и употребата на вода, което в не по-малка степен е важно за да попаднем в Равновесие.
Нека се огледаме в огледалото, нека да видим отражението на действителността и да преценим искаме ли да изглеждаме, като човек с наднормено тегло, който води неразумен начин на живот. Какво ни е необходимо, ами намаляване на излишните килограми.
Ако сте пълни, проблемът е всъщност с излишните телесни мазнини. Дори да сте по-тежки само с няколко килограма от нормата, моделът на хранене, който по сетне ще разгледаме, ще ви помогне да се освободите от тях и да задържите постигнатия резултат. Ще се убедите, че това е така, дори да сте опитвали всичко за да промените начина си на хранене или по точно на живот и накрая да се е превръщало в огромно разочарование.
И освен това, най-после ще разберете, защо традиционният начин на живот не ни носи успех, тоест в основата си се нарушават основните правила, нужни за достигане на живота в Равновесие.
Достигането на живота в Равновесие оказва благотворно въздействие върху много „болестни“ състояния, дори може да облекчи забележително хроничната умора и да възстанови енергията ни.
Ако състояния, като сърдечни болести, болести на двигателната и хранителната система и други са само едната, тъмната страна на медала, то светлата е възможността да се радваме на по-добро здраве, умствени способности и изяви във всички области на живота, благодарение на престоя си в Равновесие.
Защо преобръщане на съвременната „мъдрост”?
Начинът, по който се храним или поне препоръките на експертите, как да се храним може да бъде въпрос на мода също както и дрехите, които купуваме или прическите, които си правим. Подобно на всяка друга мода, схващанията за правилното и здравословно хранене се променят непрекъснато. Вчерашните диетични „закони“ често се превръщат в днешни табута.
През последните петнайсетина години водещата „мъдрост“ в областта на храненето, възприета от правителства и министерства, научни екипи и отделно практикуващи личности, призоваваше да консумираме бедни на мазнини и протеини и богати на въглехидрати храни. Тази формула доби достатъчно голяма популярност, за да създаде десетки, радващи се на огромна популярност вариации на темата и да изпълни полиците на нашите супермаркети с бедни на мазнини и богати на въглехидрати продукти. Да не говорим, че ни изпълва с чувство за вина и тревога, когато не се храним така, както са ни казали. Още по-лошо, благодарение на тези диети често ставаме дори още по-пълни, макар да сме следвали с религиозен фанатизъм всички указания.
Малко мазнини, малко протеини, много въглехидрати, това е съвременната „мъдрост”, завоювала днешния пазар на храни. Е, нека си го кажем направо, огромната част от тази мъдрост е страшно погрешна. Всъщност, колкото по-усърдно я следваме, на толкова по-голяма опасност се излагаме.
Ако сте с наднормено тегло, вие сте обречени да си останете такива. Още по-лошо, ако следвате някои от тези модни диети, рискувате да си докарате сериозни и дори заплашващи живота болести.
Замисълът е да бъдат поправени погрешните хранителни модели, които, макар и давани с най-добри намерения, не само няма да ви помогнат да отслабнете, но и ще ви попречат да се радвате на максимално добро здраве.
Объркването и безсилието карат хората да се страхуват от храната. Каквото и да ядат, положението като че ли става по-лошо и по-лошо. Хората имат отчаяна нужда да повярват, че начинът на хранене е най-добрият път към един по-здрав и по-продуктивен живот.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар