// Вие четете...

Поведенчески модели

Какво е предателство?

„Прекаленото доверие води към страдание.“

Интелигентността е потенциал, а мисленето е умение за използване на този потенциал.

Думата предателство се отнася до действие или поведение на нелоялност или липса на ангажираност, съществуващи между двама или повече замесени. Терминът произхожда от латинския, традиция, което означава предателство, тоест действие, което води до разбиване на доверието.

Предателствата се генерират в различни пространства или ситуации от ежедневието. Човекът, който извършва предателство, обикновено измамва и наранява засегнатото лице морално, икономически, семейно и дори социално, нарушавайки връзките на доверие и лоялност.

Актовете на предателство могат да се случат във всяка област на живота, било то работа, семейство, приятелство и дори в политически, социални и икономически дейности.

За съжаление има хора, които могат да предадат други и дори да издадат корпорации или компании чрез различни действия, независимо от техните последици.

Сред най-известните примери за предателства през цялата човешка история и които илюстрират това поведение, предаването на ученика Юда Искариот към Исус от Назарет се откроява, когато той го идентифицира пред гонителите си. Тази ситуация беше очаквана от Исус на Тайната вечеря със своите ученици и е описана подробно в Библията.

Има и други примери за предателства, особено в различни литературни, театрални и кинематографични произведения, в които се излагат грешните поведения на техните герои и как това се отразява на другите.

Да предадеш означава да отречеш и да скъсаш връзките на доверие, изградени с времето.

Връзките на двойки, по различни причини, могат да бъдат повлияни от предателството на единия към другия, или чрез невярно поведение, или защото те действат или реагират в противоречие с това, което любимият човек очаква в романтичните си отношения.

По същия начин може да възникне между приятелство, когато доверието и ангажираността между двама или повече приятели са нарушени или когато възникнат ситуации на предателство чрез неочаквано поведение като малтретиране чрез думи или действия и реакции.

На работното място предателствата също са много чести, особено когато човек иска да контролира дадена ситуация в своя полза и независимо от това как това може да повлияе негативно на колегите му.

Предателството на труда може да се случи чрез конкурентоспособност на хората, кражба на информация и дори присвояване или измами.

Понякога обаче предателствата на партньор, между приятели или работа не са доброволни или умишлени, но вредата или досадата не спира да се генерира от други хора и по същия начин доверието се отслабва.

Сега в областта на правото има набор от разпоредби, които регулират поведението на хора, които действат неправилно или срещу своята държава, това се нарича предателство.

Под предателство срещу отечеството се разбира престъпление, извършено от цивилен или военен, който действа срещу сигурността на своята държава, нейните институции и граждани. Например, заговор срещу правителство, публично оповестяване на специална информация за държавата, членство в терористични групи или нелегален трафик, наред с други.

Въпреки това, в зависимост от справедливостта, приложена към хората, които извършват тези престъпления, и приложимото наказание, понякога тя не се разглежда само като обикновена държавна измяна, а като акт на държавна измяна и нейното осъждане или наказание е по-силно.

Цитати за предателство. Здравото дърво не расте от изгнили корени. Едно голямо предприятие не може да започне с предателство. С измамата на тези, които ви вярват.

Какво, по дяволите, правиш тук? – продължи графът, обичайните му добри маниери бяха напълно прогонени от шока, че видя това момиче, чието предателство не й попречи да преследва мечтите му, да спи и да се събужда, откакто си беше отишла.

Предадохте партията! Ако започнете да отричате, следователно партията греши и подобни твърдения сами по себе си са предателство! Измамата и предателството не са достойни за истински благородният човек.

Малко неща на света терзаят душата, както осъзнаването, че ние сме предали идеалите от нашата младост. Предателството е една от най-ужасните и непростими постъпки.

Ако човек не се интересува кой всъщност е, той е способен на всяко предателство. Душата, която извърши предателството, възприема всяка изненада като начало на възмездие.

Жената е предана, само докато обича, а разлюби ли и предаността се превръща в предателство. Приятелството на двама предатели е по-силно от най-страстната любов.

Мълчанието също е предателство. Най-дивата пустиня за мен е по-скъпа от злото общество, което се храни с омраза и предателство. От робството и безскрупулността до предателството е една стъпка.

Оцеляването на смъртта на човек е по-лесно от предателството му. Понеже човек, станал предател по време на бой е много по-лош от врагът и заслужава само смърт.

Предателството е онази черна сила, която може да унищожи целия свят… Предателството не може да се прости никога.

Сексуалното насилие от страна на майката се счита за една от най-травматичните форми на насилие. По някакъв начин това е върховното предателство.

Под предателската пепел се таи огън. А до тогава ще съблюдаваме максимална предпазливост – предателството винаги е възможно.

Абсолютно фатално за вашето писане е да мислите как ще бъде приета работата ви. Това е предателство на какъвто и да е талант. Аз винаги мисля и също така и занапред ще мисля, че безразличието към несправедливостта е предателство и низост.

Аз различавам изневяра от невярност. Предателството касае тялото, изневярата – душата. Аз съм ревнива. Когато се касае за предателство, аз ставам прецизна като испанската инквизиция. Никаква пощада.

Ако нещо трябва да се случва при затворени врати, това е жестокост и предателство. Ако предаваш себе си твърде често, в края на краищата ти преставаш да бъдеш себе си.

Ако този човек е предател, това не означава, че е злодей или страхливец. Бездействието е по-лошо отколкото предателството.

В живота има такова нещо – лоялност. И всеки, който го показва, бил той човек или звяр, е достоен за уважение. Добрият човек никога няма да обиди кон, куче или друго божие създание – животните не познават предателството и ако обичат, то не за пари или титли, а просто така.

В историята предателите винаги се наказват по-сурово, отколкото откритите врагове. В крайна сметка ние сами сме си предатели.

Какви са причините за измяната и предателствата? Какво е предателство и дали да простиш – хората, които са изправени пред предателство, са изгубени и изпадат в чувство на отчаяние. За да простим или не – всичко зависи от причината за инцидента и колко партньорите се ценят, е важно да разберем, и че връзката никога няма да бъде същата.

Какво е предателство – определение? Предателство е мулти национално определение: можете да промените родината, другарите, принципите, себе си или любим човек, но винаги в сърцето на тази дума носи същото значение – нарушение на лоялност и съгласие, обети и дадена дума. Много религиозни вероизповедания признават, че предателството е едно от тежките грехове. Всеки човек има собствена концепция за предателство въз основа на минал опит.

Цитати за измяна. В нито един хербарий, в нито един медицински справочник, в нито една енциклопедия няма рецепта за борба против предателство.

В обсаден град, всеки пазач е потенциален предател. В политиката става така, че или предаваме своята страна или своите избиратели. Аз предпочитам второто.

В политиката, в бизнеса и в секса предателството е само въпрос на време. В скучните компании най-интересното е предателството.

В тази история ще има смелост и малодушие. Ще има любов и предателство. И, разбира се, ще има надежда. В крайна сметка не е ли това, за което се отнася всяка добра история? В чистия ум на добродетелите предателството не може да намери скривалище.

Важно е да запомните, че тинейджърите формират племена с изричната цел да създадат група, която не включва възрастни, така че излизането извън групата им, за да получи помощ от възрастен – дори за животозастрашаващо поведение – може да се почувства като огромно предателство.

Верността, която може да се поддържа само с цената на големи усилия, не е по-добра от предателство. Вече казах и ще го кажа отново: най-трудното нещо, което лежи на сърцето си, е дребното предателство.

Взаимоотношенията, които са изградени върху предателство и измама, никога не са служили като добра основа. Винаги е тежко да повярваш в предателството на приятелите.

Винаги има предател в непристъпната цитадела; и след като той (и по-често тя) вече е предал ключовете, какъв е смисълът да се преструваш, че е невъзможно да се превземе крепостта?

Винаги съм бил реалист, въпреки че нашето гадно общество, ръководено от агонизиращия Съюз на деветте, ще направи от всеки оптимист не само песимист, но и предател.

Винаги, когато чуете човек да се разправя за Конституцията, отбележете го като предател. Властта винаги е безсърдечна, винаги е предателски позорна, винаги е безнравствена…

Влюбените прощават всичко. Предателството става предателство, когато в този, който е предаден, се събужда отвращение.

Военните предателства са детски шеги в сравнение с предателствата в мирно време. Войната ще приключи и враговете ще престанат да бъдат врагове, но предателите остават предатели завинаги.

Всеки може да стане предател. Всеки може да предаде. Всеки сам възпитава своя предател. Всеки, който е станал жертва на насилие, носи насилие в себе си. Всеки предаден носи предателство.

Всички автоимунни заболявания са причинени от предателство на имунната система. Имунната система, която би трябвало да ни предпазва от нахлуване на микроорганизми, вместо това се насочва към нормалните протеини в собствените ни тела, като лекува тези основни компоненти на нашите клетки със същата смъртоносна сила, както би била вирус, бактерии или паразит.

Всички и винаги се предават един друг. Такъв е живота… Всички ни предават по един или друг начин в течение на живота: нашите приятели, семейството или нашите мъже.

Всички те са такива, тези либерали. Предател! Първо предаде краля, после нас. Това измамно лице, тези сладки речи, на мед с думи, но с дела – отрова.

„По делата им ще ги познаете.“

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар