// Вие четете...

Поведенчески модели

Какво е измяна в една връзка?

„Не се заглеждай в чуждите жени, ще загубиш своята.“

Интелигентността е потенциал, а мисленето е умение за използване на този потенциал. Какво е предателството в любовта, знаят от първа ръка повечето хора на земята. Болката от разочарованието прави един човек с дълъг опит и този с негативен опит като оставя отпечатък върху последващите взаимоотношения. Загуба на доверие в лицето на противоположния пол. Предателството в една връзка – то винаги се възприема като предателство и измяна, и каквато и да е причината, винаги е болезнено за някой да се промени.

Какви са причините? Какви са причините за прелюбодейството и предателствата и те са по-чести сред по-слабата половина и сред по-силния пол? В резултат на изследванията и на двете, се появяват следните отговори:

– монотонен сексуален живот, липса на експерименти в леглото;

– „Office romances“, водещи до кариерно развитие;

– поддържане на статут сред бизнес партньори;

– средна възрастова криза, когато се случи загуба на смисъл, всичко, което е било преживяно, е обезценявано и мъжете и жените търсят нови значения;

– избледняване на чувствата;

– сексоголизъм (девиантно зависимо поведение);

– съпружеска измяна;

– нарушение на вярата.

Какво е лоялността и предателството в брачната връзка – мъжете и жените често не са съгласни. Женените мъже вярват, че сексът без чувства и задължения не е измяна, а облекчаване на стрес, а като цяло е положен генетично. Причините за предателството на съпругата са по-сериозни от безпокойство, защото жените са по-склонни да останат верни и да оценят стабилността. Ако възникне предателство, това е причината да мислим и да се изправим пред истината: какво не е наред в една връзка?

Признаци на прелюбодейство. Много признаци на предателство са относителни и те не винаги казват, че партньорът наистина се променя, но тези промени трябва да бъдат предупредени, по-добре е да се обърне внимание на тях.

Признаци на предателство:

– загубен интерес към съществуващи взаимоотношения, семейство;

– партньорът често се ядосва;

– „Задържа се“ в смартфона;

– телефонът спира да лежи на видимо място и паметта непрекъснато се почиства;

– стабилни закъснения след работа;

– цялостна грижа за външния вид, нарцисизъм пред огледалото;

– внезапни дългосрочни бизнес пътувания;

– намиране на конкретни доказателства (неща на други хора, намерени в джобовете, колата).

Цитати за измяна. Всичко е поправимо, освен предателствата и смъртта. Всяка война започва със страх. Всяко предателство започва с доверие.

Всяко велико произведение на изкуството, бих заявил помпозно, е празник, акт на неподчинение срещу предателствата, ужасите и изневерите на живота. Във всяка душа има своя ковачница на предателство.

Да изхвърлите жените, когато вече не са нужни на никого е най-голямото предателство, трябва да си тръгнете от тях, докато са млади или да живеете с тях до края на дните си.

Да се поклоним пред факта на нашите мъки и предателства в живота ни означава да ги приемем; и от този дълбок жест откриваме, че целият живот е работещ. Докато се учим да се кланяме, откриваме, че сърцето притежава повече свобода и състрадание, отколкото бихме могли да си представим.

Да се предаваш е тежко, а да предаваш дете е двойно по-тежко. Деветият, най-лошият кръг на Ада, е предназначен за предатели. Десетото правило на магьосника гласи: Умишлено отричане на истината е предателство към самият себе си.

Джедаите винаги ще останат единни в делата си. Ситите завинаги ще бъдат разкъсани от вътрешни борби и предателства. Чертите, които ги доведоха до индивидуално величие и слава – безмилостна амбиция, ненаситна жажда за власт – в крайна сметка ги съсипаха. Това беше вечният парадокс на ситите.

Дребният, жилест, стар човек спеше като дете. Представях си, че сънува как кравите, прасетата, кокошките и кучетата го обграждат в плътен кръг и го пазят от капаните и предателствата на света.

Единствената визия, която имах по това време, беше вярата, че животът, оказва се, не е нищо повече от верига от големи и малки предателства. Едни говорят, че идеята ни е предала. Други – че ние сме я предали.

Еднократните срещи спомагат за предателството; честото повторение за сътрудничество. Жаждата за предателство също е своеобразна болест.

Жената, която той прие за своя, никога няма да се страхува от предателство. Жените вярват, че предателството на мъжете не е показател за успех, а израз на тяхната посредственост.

Жените са създадени за любов и предателство, те могат да бъдат обичани и след това превърнати в литература… Живота е болка, страдание, предателство, катастрофа и даже илюзорни наслаждения. Животът ми подари един важен урок: този, който веднъж те е предал, в труден час ще го направи отново.

За тях морето никога не е истинската опасност. Дори пълзене със сирени и акули и зверове, които могат да ги погълнат цели за секунди. Истинската опасност са хората. Те са непредсказуемите. Предателите и лъжците.

Забавно е колко често красотата се оказва предателска. Защо да обичаш нещо, което осигурява толкова малка защита от предателство?

Защо някои хора имат силно чувство за вина, докато при други напълно липсва? Някои се хапят за най-малките пропуски или грешки, докато други не се интересуват от собствените си предателства и измами. Защото животът е израз, нашите несъзнателни действия, постоянното предателство на най-съкровената ни мисъл.

Зрялата и последователна философия става непоносима. Ако поезията трябва да е глупава, то философията трябва да е луда, като целия ни живот. В една разумна философия толкова коварство и предателство, както и в обикновения здрав разум.

„По делата им ще ги познаете.“

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар