// Вие четете...

Роли в живота

Какви роли ни предлага животът?

Както знаем живота е сложен и многообразен, но ролите в живота са съвсем малко. Обикновено човек си избира, но и това не е съвсем вярно, защото не избираш или по точно нямаш право на избор, ако си дете, даже и докато не станеш на 16 не можеш да бъдеш самостоятелен. Определят те като непълнолетен, тоест човек над който трябва да бъде упражняван контрол, да бъде съветван да постъпва не според своите желания, а според разбиранията на едни или други хора, задължително заемащи по властни позиции в живота, хора имащи по една или друга причина правото да определят вашето поведението.
Защо е така, защо на малкия човек не му се дава право да избира, ами защото малкият човек няма опит, защото именно опитът е този, който ни подсказва кога, как да постъпим, затова и до най-зряла възраст човек продължава да трупа опит. Народната мъдрост гласи „не питай старило, питай патило“, това означава, че хората се доверяват на по-опитните, на онези които знаят и могат да вземат правилното решение в определена ситуация. Мъдрата постъпка, мъдрото решение се оценяват по резултата, но не винаги в живота и не е задължително резултатът, ако изглежда да е добър за теб, да не е още по-добър за другия, чиито модел или съвет си ползвал.
Има хора, които са си избрали именно подобна позиция, подобна роля, ролята на човек, които може да подтикне другия да върши онова от което първия ще има значително по-голяма полза. Единственото нещо което е необходимо на подобен род хора е да разберат какви са вашите желания, а от там нататък на вас ще ви се струва, че вие избирате, а на практика ще се окаже, че истината е съвсем друга. Оказва се, че нещата само са изглеждали, че вие избирате, вземате решение, вършите определени неща, а главния резултат съвсем не е във ваша полза, при това другият ще ви изглежда, като изключително добронамерен и благороден. На практика вие ще се окажете само един изпълнител на неговите желания и ще вършите всичко без да разбирате, че това не е във ваша полза, а е най-вече в негова.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар