// Вие четете...

Управлението

Има и такива хора!

„Навикът става природа. Обичаят не е закон, но има силата на закон.“

Астеник.
Той е тих, вежлив и акуратен. Безличен е. Сива мишка. Страхува се от отговорността. Хитър и находчив. Прекрасен манипулатор. Мъжът е под чехъл, а жената е домакиня. Астеникът не обича силните емоции. На работното си място е добър изпълнител. Уморява се при интелектуална дейност. Не може да бъде лидер. Той е капризен и раздразнителен, бързо се уморява.
У него звучат струните на страха, на съжалението, на патриотизма, на децата, на секса, на алчността, на вината и на порядъчността.
Няма струни, които да не звучат.

Епилептоид.
С максимална старателност следи за реда във всичко. Всичките му вещи са по местата си, дрехите са изпрани и изгладени, хладилникът е пълен с продукти. За него са задължителни качественият класически костюм, добре поддържана кожа и хубавата прическа. Има десет петнадесет чифта обувки и три четири часовника. Той е „истинска енциклопедия”. Знае с точност всички цени, наличието на определена стока в един или друг магазин, както и къде, какво и кога ще се случи нещо. Много е предвидлив. В слънчево време ще го видите с чадър в ръка. Купува слънчеви очила през зимата, а ботуши през лятото. При него всичко е планирано. Винаги се пазари. Никога и на никого нищо не обещава, ако не може да го изпълни. Това е човек на думата. Колекционира само традиционните монети, марки, пощенски картички, картини или антикварни предмети. Той е консервативен. Трудно може да бъде манипулиран.
Епилептоидът може да бъде прекрасен манипулатор. Чувства се превъзходно в условията на строг дисциплинарен режим, угажда на шефовете си и си извоюва определени предимства. След като получи властта, налага своя диктат.
Струните, които звучат у него, на страха, на алчността, на децата.
Не звучат струните на честолюбието и на вината.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар