// Вие четете...

Роли в живота

Изглежда, че е, ама не е!

„Правдолюбец”.

„Правдолюбецът” е човек, който винаги казва истината. За него не е важно с кого и за какво разговаря, той винаги добавя и своята дума „Честно“, като в това влага съмнения в казаното от вас. За него съществуват само две мнения – неговото и неправилното. Цени своето мнение, нещо повече, винаги го съобщава на всеослушание. „Неправилното” пък веднага опровергава по всички известни му начини. Той е много енергичен и напорист. Създава впечатлението, че ще се бори до край. Разчита най-вече на силата си. Греши онзи, който мисли, че на силата може да се противопостави със сила. Не е възможно да се борите с такива „Правдолюбци”, като използвате тяхното оръжие. Добре е да разчитате на скоростта, но още по-добре ще е, ако разчитате на точността. Независимо от привидната сила на „Правдолюбеца” с него можете да се борите, като осъзнавате, че именно в това е неговата слабост. Необходимо е да умеете да слушате и да не чувате. Не обръщайте внимание на думите с енергиен заряд. Не се борете отчаяно, а слушайте. Старайте се да разбирате същността. Търсете логиката. Така ще можете да забележите „пропуските” в неговите разсъждения. Това ще е достатъчно за да поемете управлението. „Правдолюбците” манипулират, като дърпат струните на гордостта, на порядъчността, на страха и на неувереността, на желанието за собствена значимост.

„Амеба”.

„Амебата” е кротък и във висша степен хлъзгав и труден за разбиране човек. Не е лесно дори да предположите, какво да очаквате от него в един или друг момент. Създава се впечатлението, че и той самият не знае какво точно иска. Понякога това наистина е така, но най-често той се държи по типичния за него начин, като разбира, че това е неговата тактика. Той е добър наблюдател. Използва това, че трудно може да бъде разбран, улавя основното и намира в изказванията ви онова, което му е изгодно. И като използва малка корекция на вашата представа за света, лесно постига своето.
„Амебата” е разузнавач. Той е непредсказуем и коварен, безобиден и незабележим на пръв поглед, не противоречи и е убедителен в нужния момент.
„Амебата” преувеличава своята адаптивност. Манипулира, като дърпа струните на страха, на отговорността, на припряността, на желанието за доказване.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар