// Вие четете...

Управлението

Защо окултистите харесват деветката.

Soc43„Когато кражбата е направила крадеца богат, той минава за джентълмен.“

Защо окултистите харесват деветката.

Тайното братство следователно се ръководи от девет души, които заседават в изпълнителната управа. Защо точно девет? Цифрата девет има много важно, скрито езотерично значение. Членовете на Тайното братство вярват в силата на обредните ритуали, магическите думи и окултната нумерология. От окултната нумерология разбираме, че цифрата 9 е цифра на силата и властта. Става дума за енеаграма, окултен символ, в който няколко триъгълника и линии създават кръг, обозначен от 9 точки. Енеаграмата е популярна сега в много католически църкви и либерални протестантски църкви. Неотдавна стана ясно, че е проповядвано за нея по време на духовните събирания на Южните баптисти в Тексас.

Има много причини, поради които окултистите изтъкват цифрата 9 и разпространяват девет точковата енеаграма. Първо, Христос е умрял на кръста на деветия час мъки. Това събитие перверзно се празнува от противника Му и неговите пратеници. Окултистите проповядват, че има 9 ордена на дяволите в ада. Сатанистите се наслаждават и на забележката, че обърнатата цифра 9 дава 6 – числото на звяра.

В езическа Гърция смятали, че има 9 музи (или божествени духове, т.е. демони), които направляват човешките усилия на земята. Етруските, от които римляните са възприели много от религиозните митове, са признавали и са вярвали в 9 бога. Римляните в Римската империя са отдавали почести на богинята Нундина, като обредно са пречиствали бебетата от мъжки пол на деветия ден от живота им. Освен това, на всеки девет години римляните са отдавали почит на умрелите с пиршества.

Soc42Нещо повече, цифрата 9 има голямо значение в масонските ложи и тайни сдружения, както твърди познавачът на Розенкройцерите У.У.Уескът в книгата си Numbers: Theirs Occult Power and Mystic Virtues“ („Числата: Окултната им сила и мистични добродетели“). „Съществува масонски орден на Деветимата избрани рицари – пише Уескът – в който се използват 9 рози, 9 светлини и 9 удара.“ Уескът твърди, че в окултната номерология цифрата 9 отговаря на „лошото влияние на земята.“

Тайнственият белег на „Ню ейдж“ на Енеаграмата е система от триъгълници с 9 точки. Използват го както ръководителите на „Ню ейдж“, така и индуистите, между другото, и хора като Алис Бейли и Джахал Кхул от Тръста на посветените. А някои дезориентирани християнски проповедници сега пък твърдят, че енеаграмата може да бъде използвана като ключ за индивидуалната личност и за лечение на психическата зависимост.

Освен това енеаграмата се използва от една странна секта почитатели на индуистка богиня, които вярват в светостта на числото 666. Шри Ауробиндо, починалият индийски гуру, основател на тази секта на „Ню ейдж“, твърдеше, че който разгадае тайната на енеаграмата, ще се радва на богатство, благосъстояние и сексуална плодовитост“.

В окултната номерология се събират последователно цифрите 666, за да се получи мистична сума: 6 + 6 + 6 = 18; 1 + 8 = 9. Тъй че още веднъж получаваме най-магическата и неизчерпаема цифра: деветката.

А сега се замислете над такъв странен факт: изглежда че Морис Стронг, вицепрезидент на могъщия Световен икономически форум, председател на Конференцията за Земята и шеф на програмата за защита на околната среда на ООН, е решителен привърженик на Шри Ауробиндо.

Стронг, този необикновено богат човек, построи в ранчото си в Бака Гранде в Колорадо голям храм, посветен на бога на Слънцето, И той, и жена му Хана са горещи привърженици на „Ню ейдж“. Говори се, че г-жа Стронг вярва, че десетгодишното и внуче е прероденият тибетски монах от XI век Речунг Дордже Дракпа.

И руският ръководител Михаил Горбачов е поучаван и напътстван по нови духовни пътища от индийския му гуру Шри Чинмои. Горбачов също демонстрира вярата си в „Ню ейдж“ и поуките, които черпи от това движение. Следователно изглежда очевидно – ако Стронг и Горбачов могат да бъдат някакъв показател, а те са такъв, – че мистичните основания на елитарното членство в Тайното братство са дълбоко вкоренени в „Ню ейдж“ и индуизма. Както ще се убедим, тези митологии и догми се основават на вярата в „бога на стихиите“, изобразяван като голямо, централно слънце. Религията на „Илюминатите“ произхожда от древната слънчева традиция на тайнствения Вавилон.

Същата група от девет влиятелни водачи на „Илюминатите“ се срещна отново във Франция през 1984 г. след като подновиха обетите си, те се посветиха на реализирането на задачата за разпространение на Новия световен ред по цялото земно кълбо. Тези девет души, които се смятат за тайна аристокрация и бащи на Новия човек, дадоха ново име на Ордена. На френски това наименование гласи L’Orde International Chevaleresque, Tradition Solaire и се превежда като Международен рицарски орден на Слънчевата традиция.

Интересно е, че Томас Бренцелер, член на надзорния съвет на Световния съвет на федералистите, влиятелна група, основана от починалия Норман Къзън, чиято главна цел е създаването на световен ред, написа през 1976 г. книга, озаглавена „Solar Man“ („Слънчевият човек“). В книгата си Бренцелер нахвърля точен и шокиращ план, благодарение на който Тайното братство възнамерява да постигне единството на всички народи, подвластни на централната власт.

Първият етап на плана е рационалното обединяване на народите (като се започне от Европейската общност, и се стигне американците и другите народи), разклащане и разпадане на старата комунистическа съветска империя и в края на краищата създаване на силна Организация на обединените нации с общо световен военен потенциал.

Всички тези точки от плана на Братството учудващо точно се изпълняват. Неотдавнашният изненадващ развой на събитията, обхващащ създаването на Европейска икономическа общност, проектът за Северноамериканска зона за свободна търговия на президента Буш и отразяващото се като ехо разпадане на Съветския съюз, стана точно така, както го предвижда Еренцелер в „Слънчевия човек“.

Фактически думата „слънчев“ е парола за посветените. Изразът на Джордж Буш „хиляди светлинни точки“ също произхожда от слънчевата традиция и е свързан с намерението на Илюминатите“ да възвеличават „слънчевия човек“. Определението на Буш буквално означава искриците божественост в посветения, съвършен човек. Такива хора създават аристокрацията, която трябва да господства и да управлява нашата планета.

Членовете на Братството вярват, че изкачването им на върха на световната власт ще означава цялостно завръщане на старата слава на Свещената римска империя. Построяването на Нов Рим е отколешна мечта на „Илюминатите“.

В книгата си „ The Household of the Grail“ (Домът на Граал „) Робин Уотърфийлд стига до извода, че този копнеж към завръщане на имперските традиции, е стимул за действие на тайните сдружения. Уотърфийлд пише: Свещената Римска империя бе restauratio и continuatio (тя трябваше да бъде реставрирана и продължена)… което в основата си означава, обновяване на римския стремеж към „слънчева“ синтеза в световен мащаб, обновление, което натрапва логичния извод за прекрачване на границите на християнството. “

Прекрачване на границите на християнството“ означава излизане извън християнството, изоставането му, а също е и признание, че то е непълноценно и вече безполезно за човечеството. „Илюминатите“ ненавиждат истинското, традиционно християнство. Затова Морис Стронг каза също: „Трябва да стане ясно… че ако светът е необходимо да се промени, християнството също трябва да се промени.“

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар