// Вие четете...

Живот в равновесие

Защо живота в равновесие е разумен начин на живот?

„Човек, изпълнен с вяра е в състояние да въздейства на нещата, да трогне небето и земята, боговете и душите на прадедите, да прекоси вселената. Нито пропаст, нито въртоп, нито пламък – нищо няма да го спре.“

Приемането на модела е в основата на избора и вземането на решение. Приемането на модела ще ни избави от колебанията, които ние често изпитваме преди да изберем, но изградили в нашето съзнание образът на нашето желание ние лесно ще се ориентираме в голямото разнообразие на живота. За да приемем определен модел трябва първо да се научим по какъв начин да оценим предимствата на предлаганото многообразие.
Сравнителния анализ е в основата на определяне на предимствата и недостатъците на различните модели, но за целта на нас ни е необходима база за сравнение. Човекът е онова живо същество, което е изградило система за трупане на познания, именно тази система ни позволява, без да сме изпитали определена действителност върху собствения си гръб да знаем, че водата е мокра и, че не сме в състояние да изкопаем в морето дупка. До тук всичко изглежда подредено и като чели е прекалено хубаво.
Разумно ли е да изберете модела на живота в равновесие? Да, поне така е за мен, които е изпитал този модел на начин на живот, тоест на живот в равновесие. Постигнатото, ми дава основание да твърдя, че това което е моят избор, може да ви донесе и на вас желания резултат. Не мисля , че има хора, които не искат да постигнат смислен живот и добро здраве, затова ще ви предложа модел, който не съм измислил аз, но съм го избрал, като съм го адаптирал според моите разбирания, а те са, накратко казано, чисти мисли, здравословна храна и много вода.
По нататък ще се постарая да разясня, какво разбиране влагам в израза „Живот в Равновесия”.
За сега само ще спомена, че в живота си съм търсил винаги разумното, не винаги съм го откривал и сега не мога да твърдя, че съм го направил, тъй като човек никога не знае, но ако не мечтае, няма да постигне и това, което е сега. Това, което съм сега, аз заложих преди, в моето минало и съм доволен от постигнатото, а това е най-важното, тоест имам своето оправдание на собствената си съвест. Животът в Равновесие е като да ви върви по мед и масло.
Днес живота ни среща с едни, утре ще ни срещне с други, така, че ориентацията, отново ще кажем, е в ръцете на нашата база данни. Единствено, тя е в състояние да ни подскаже, какво да изберем, а по какъв начин това ще се случи, тя си знае.
А сега нека ви предложа онова, което научих и използвах от предложения на мен модел, който аз преди време избрах и реализирах, а именно „Живот в равновесие”
Случвало ли ви се е понякога всичко да върви като по мед и масло? Събуждате се в прекрасно разположение на духа и тялото, изпълнени с енергия. Тръгвате за работа и непрекъснато откривате свободни пространства, които ви позволяват да се промъкнете сред натовареното движение в пиковия час. А след това, независимо дали работите зад бюро или в полето, разрешението на проблем, който едва вчера ви се е струвал непреодолим, идва като че ли от само себе си.
Изпълнявате задълженията си ефективно, привидно без никакви усилия. В следобедните занимания се чувствате леки и неуморни. Когато вечерта се приберете, децата ви посрещат с радост и когато се спречкат отново, както си му е редът, вие разрешавайте спора със спокойствие и мъдрост. След вечеря, вместо да се отпуснете като парцал пред телевизора, разполагате с още толкова енергия, че сте готови да отидете дори на дискотека.
Може и да не сте си го помислили, но най-вероятно сте били в Равновесие, онова мистериозно, но напълно реално състояние, в което вашият мозък и тяло работят заедно и дават най-доброто от себе си.
В Равновесие съзнанието е спокойно и в същото време, крайно съсредоточено и нащрек. Тялото е гъвкаво, силно и като че ли неуморимо. Човек се намира почти в еуфория. Нищо не може да го разсее, а времето сякаш се движи грациозно в темпото на бавен валс.
Повечето хора, които са изпитвали това състояние поне веднъж в живота си, най-вероятно не могат да го забравят. Но в Равновесие няма нищо мистично. Това е действително метаболично състояние, което може да бъде достигнато от всеки и поддържано през целия му живот.
И нека отново да кажем, че истината е в Избора. Изборът е всичко и всичко е около и вътре в Избора. Да направиш своя избор означава, че от многото си избрал най-доброто, точно затова е толкова трудно човек да избира.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар