// Вие четете...

Управлението

Защо е толкова важно да разберем?

„Каква полза от звездите, ако свети луната. Един може да развали славата на хиляда.“

Когато общуваме с определен човек е много важно да разберем към кой психо тип се отнася той. Всеки психо тип има своите характерни особености. Те могат да бъдат наблюдавани, като се определя най-специфичното. И тогава става ясно какви струни има у човека и какви няма, а това е много важно, ако искате да управлявате някого.

Хипертим.
Той е явен лидер във всичко, притежава блестящи комуникативни способности. Жив и подвижен. Винаги е в приповдигнато настроение. И на зряла възраст продължава с шегите и закачките. Не се страхува да поема отговорност. Умее и иска да работи. И вкъщи, и на работното място, и в компания, той е глава и инициатор. Винаги е заобиколен от хора. Не понася самотата. Неговата увереност често преминава в самоувереност. Обича да се хвали, да впечатлява околните. Обикновено увлеченията му са повърхностни и краткотрайни.
Струните, които звучат у него, желание за собствена значимост, честолюбие и алчност.
Не звучи струната на страха.

Истероид.
Придава голямо значение на външния си вид, на облеклото, прическата, грима, бижутата. В младежките си години той най-често е част от не формална група, хипи, скинар, рокер, металист, пънкар или др. Основното му желание е да изпъква сред другите. Той е екстравагантен и ексцентричен. Притежава егоцентризъм в най-голяма степен от всички останали групи. Обича да шокира и да смайва. Хората от този психо тип стават добри телевизионни и радиоводещи, журналисти или политици. Истероидът има странно хоби. За почивката си избира само най-екзотични и необичайни места. Мъжът поддържа необичайна по форма брада, а жената си прави дръзка прическа. Истероидът обожава да слуша похвални и възторжени думи за себе си. Не понася, когато в негово присъствие хвалят някой друг, но не и него самия. Той може да поеме за кратко емоционалното лидерство, но не може да си извоюва неформален авторитет, затова и лесно предава лидерството.
Струните, който звучат у него, алчност, новост, мъжественост у мъжете и женственост у жените, честолюбие, желание за собствена значимост.
Не звучат струните на вината, на съжалението, на великодушието и на порядъчността.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар