// Вие четете...

Чиста вода

Защо водата е толкова важна за живота ни?

„Какво още търси във външното оня, който има богат дом, хубави ястия и красиви жени? Ако такъв човек продължава да търси още нещо във външното, значи характерът му е ненаситен. Ненаситният характер разяжда, като молец.“

Защо водата е жизнено важна за живота ни?

Съвременният човек не разбира в каква степен водата е жизнено важна за функционирането на човешкия организъм, не разбира, че медикаментите служат не за лечение, а само за облекчаване на болките.
Нека, като основни възгледи да приемем, че водата е най-важната съставна част от човешкото тяло и затова играе водеща роля във всички протичащи в него процеси. Ще се опитаме да по разсъждаваме и как липсата на вода при дадени физиологични процеси води до възникването на болести, тоест до неудобства и неразположения.
Елементарна истина е, че обезводняването може да предизвика заболявания. На всички е известно, че водата е полезна за организма, но изглежда не всички знаят, колко е важна тя за доброто ни здраве. Мнозина не знаят също, какво се случва с организма, когато не получи дневната си дажба вода.
За да се предпазим от „болести“ и неудобства, предизвикани от обезводняване, и за да ги лекуваме успешно, е необходимо редовно снабдяване на организма с вода. Ще видим, защо в повечето случаи оплакванията трябва да се приемат като нарушаване на водния баланс в организма. Затова не бива да се учудваме, ако състоянието ни се подобри от това, че всеки ден пием все повече вода, например вместо кафе или безалкохолни напитки.
За да си изясним връзката между хроничното обезводняване и неудобствата следва да се запознаем с процесите на обмяната на веществата в нашия организъм и така ще бъдем информирани относно необходимите изменения в ежедневния модел на прием на вода за да избегнем неудобствата и неразположенията, предизвиквани от обезводняването.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар