// Вие четете...

Човешката душа

Защо аналитичен диалог?

Отмъщение
Манипулаторът води жертвата си към отмъщението, като дърпа струната на справедливостта. И водена от стремежа си към справедливост, марионетката изведнъж е обзета от желанието да си отмъщава – дълго и упорито, докато..
За да се защитите от манипулатора, най-напред трябва да се справите с струната на справедливостта. Ето какво може да ви помогне – контрол на емоциите, отново психологическо противодействие, аналитичен диалог.

Завист
Завистта е способна на много неща. Тя предизвиква революции, тласка хората към подвизи или престъпления. А се поражда много лесно.
Трябва да различаваме черната от бялата завист. Обикновено черната завист е по-силна и по-разрушителна. Бялата пък често става стимул за развитие, самоусъвършенстване и творческо развитие. Черната завист бавно и сигурно опустошава човешката душа и понякога, ако не бъде забелязана на време, тя може да разруши цял един живот.
Манипулаторите, които разпалват завист, разчитат на това, че могат да направят от човека своя жертва, като го убеждават, че „някои получават всичко, а други нищо или много малко”. Не трябва да ви плаши мисълта за вашата уникалност, това, че не приличате на никого другиго. Живейте живота си. Следвайте своя път. Имайте си свое мнение и тогава нито един манипулатор няма да събуди у вас завистта.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар