// Вие четете...

Мистика и манипулации

Защита чрез ароматерапия.

„Човек си личи по приятелите какъв е.“

Защита чрез ароматерапия.

Ароматерапията е едно от най-ефективните средства за промяна, повишаване или очистване на вибрационните честоти на нашата аура или среда.
Благоуханията и ароматните масла имат древна история в лечението и ритуалите. Повечето от старите благоухания и масла били направени от дървесна кора, билки, цветя и други растения, тъй като всяко от тях имало свои характерни особености. Те са често използвано средство при медитация и ритуали. Всяко оказва уникално въздействие и те често са били използвани за промяна на вибрационната честота на аурата и обкръжаващата среда, съобразно техните индивидуални характеристики. Някои масла са антибактериални, докато други предизвикват психологически реакции.
Ароматите били използвани за прикриване на лошата миризма и за отдаване на почит на божествата. Благоуханието било неразделна част от молитвата. С издигането на дима молитвите и мислите на молителя също се извисявали. Маслата били използвани за мазане и освещаване. Благоуханията и маслата са използвани за лечение и общуване с духовете, тъй като някои действат по-успокояващо, а други – по-стимулиращо. Във всички общества те са използвани за противодействие на болести и негативни влияния.
Най-често използваните благоухания са под формата на пръчици и конуси, като обикновено те пречистват или променят енергията на аурата или средата благодарение на пушека, който изпускат.
Етеричните масла се получават чрез процес на дестилация и могат да бъдат много силни и опияняващи. Има много начини за използване на етеричните масла, но заради тяхната сила най-добре е винаги да се използват разредени.
Етеричните масла могат да се употребяват и като парфюм, но винаги в разредено съдържание. Много етерични масла са много силни и могат да изгорят или раздразнят кожата.
Етеричните масла могат да бъдат използвани по най-различни начини, за да повлияят на заобикалящата ни среда. Капка – две в малка купа с вода ще позволят на аромата да изпълни стаята. Те могат да бъдат използвани в пулверизатори и в купа с изсушени листа, за да изпълнят стаята с определен аромат.
Чрез използването на маслата и благоуханията, можем да създадем около себе си енергийно поле, което е силно и вибриращо. Можем да ги използваме, за да възстановим баланса и здравето, в помощ на защитата и за стимулиране на вътрешните възприятия.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар