// Вие четете...

Мистика и манипулации

Ефикасни ли са магическите средства за баланс и защита?

„Лови лъжеца не по думите, а по израза на очите.“

Ефикасни ли са магическите средства за баланс и защита?

На даден етап осъзнаваме, че сме направени от нещо повече, от физическо тяло. Започваме да разбираме, че в света и в нашата същност има нещо повече от онова, на което се спира погледът. Повечето хора се фокусират върху неща, които са само видими и осезаеми, но науката всеки ден демонстрира, че много неща, които са невидими и неосезаеми в традиционния смисъл, всъщност ни въздействат.
Знаем, че ароматите, образите, звуците и музиката могат да ни въздействат – физически, емоционално, психически и духовно. Ако не осъзнаваме как могат да ни въздействат външните сили, лесно можем да си докараме слабости и дисбаланс в енергийните ни системи. Те могат да се проявят като физически заболявания или като емоционален или психически дисбаланс. Всеки ден върху нашите енергийни системи се запечатват различни неща и ако не се научим да разпознаваме тези явления, най-вероятно ще се натъкнем на нежелани натрапвания и усложнения.
Всички ние сме имали преживявания, при които енергиите ни са били засягани от външни сили от рода на външни звуци, топлина, светлини или електрически честоти. Колкото повече осъзнаваме това, толкова повече можем да използваме прости, но ефективни средства за избягването на такива отпечатъци. В по-древни времена тези прости средства биха били считани за амулети, заклинания и магии. Онова, което на времето се е считало за свръхестествено, днес е научно доказано за естествено. Ние можем да използваме помощните средства, които някога са се считали за магически, за да се подсилим и защитим качествено. Днес притежаваме знанията и разбираме как тези „амулети“ всъщност действат.
Живеем в общество, което силно се увлича по всякакви реликви и амулети. Това би могло да включва носенето на кръстче, молитвена броеница, запалването на свещ, използването на тамян и дори специална торбичка с различни артикули, които служат като магически амулет за защита, любов и всякакви други цели.
Ако вярваме, че те дават защита, те наистина ще го направят, но до известна степен. Ако носенето на амулет или изпълняването на определен ритуал (независимо колко е суеверен) ни облекчава, ще бъдем психологически по-спокойни и по-малко повлияни от външните обстоятелства. Ще бъдем по-здрави, точно както детето се успокоява и спи по-добре с любимото си одеялце или плюшена играчка.
Проблемът, на който се натъкват повечето хора е, че разчитат на един-единствен амулет, молитва или дейност, без да знаят за какво всъщност служат те или как да ги използват. Колко често сме чували изречени в църква молитви, които са механично повтаряни, неемоционални и безжизнени? Всички сме имали учител или лектор, който е бил толкова сух, че е приспивал слушателите си. Предполагаме ли, че божествените сили във вселената, както и да ги определяме, ще отговорят на нашите молитви и постъпки, независимо дали са лишени от емоция и страст?

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар