// Вие четете...

Мистика и манипулации

Енергийни и психически вампири.

„Мръсното тяло е по-добро от мръсната душа.“

Енергийни и психически вампири.

На даден етап от живота си всички ние се озоваваме сред хора, които изсмукват енергията ни. Говорим с някого по телефона, посещаваме роднина или на гости ни идва познат и когато всичко свърши, се чувстваме напълно изтощени. На даден етап, такива преживявания са типични за всеки. Ако се чувстваме изчерпани, когато сме около някого, това не означава, че другият го прави съзнателно или че хората са зли и негативно настроени. Не е нужно да търсим начини да прогоним злите духове от тях, нужно е обаче да осъзнаем ситуацията и да направим нещо, за да я поправим.
Понякога енергията на всеки от нас пресъхва. Понякога това става несъзнателно, друг път – напротив. Когато се случи подобно нещо, обикновено се дължи на качествата и характеристиките на нашата човешка аура (енергийното поле, заобикалящо човешкото тяло).
Ние непрекъснато отдаваме и приемаме енергия. Всеки път, когато влезем в контакт с друг човек, настъпва обмен на енергия. Ние му отдаваме и той ни отдава. Това е резултат от смесването на полетата на нашите аури.
Индивидите, които ни „изсмукват“, често са много по-магнитни и по този начин източват нашата енергия. Това е вид вампиризъм, при който се изчерпва нашата (електрическа, магнитна) енергия, не кръвта ни. След подобни случки се чувстваме слаби, уморени и дори болни. Повечето подобни преживявания се случват без другите хора да осъзнават, че го правят. Те може просто да усетят, че след като са ви посетили или са разговаряли с вас по телефона, се чувстват по-добре, по-заредени с енергия.
Безтелесните или свързаните със земята духове също могат да бъдат вампири, защото използват енергията на жив човек, за да изпитат онова, което вече не могат. Ако поддържаме вътрешен баланс и силна жизненост, рядко ще ни тревожат подобни неща, ако изобщо ни се случи.
От време на време се появяват слухове за духове, правили секс с човеци. Тези духове по-често се наричат инкубуси или сукубуси. Смятало се, че инкубусът е низвергнат ангел, чиято лъст към жените го довела до падение и който продължава да прави секс с жени посред нощ, докато те спят. Сукубус бил дух, който приемал облика на жена, за да прави секс с мъже.
Вярата в тези създания възникнала по време, когато Църквата не толерирала нито сексуалността, нито мисълта за секс. Сексът бил тежък грях. Да хвърлиш вината за собствените си желания, страсти и среднощни полюции върху инкубус или сукубус било начин да избегнеш обвиненията на Църквата. Така индивидът се освобождавал от лична отговорност за едно чисто природно деяние и реакция.
Земните духове и мисловните форми също могат да ни изтощават. Мисловните форми могат доста да наподобят живи хора и да реагират по начини, подобни на другите енергийни пресушавания. Когато мисълта се концентрира, тя може да стане достатъчно силна, за да възприема най-различни форми на поведение, присъщи на живите хора.
В такива случаи енергията ни се изчерпва, но това е толкова индикация за психична атака, колкото главоболието е признак, че сме болни от рак, например. Когато енергиите ни са в баланс и поддържаме сравнително здравословен режим на живот, броят на такива случки намалява неимоверно.
В крайна сметка, ние сме кармично отговорни за всички мисловни форми, които създаваме.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар