// Вие четете...

Мистика и манипулации

Духовни водачи.

„Много е забавно да видиш, как един мошеник се старае да измами друг.“

Духовните водачи.

Не е важно кой е водачът, а каква информация носи. Не трябва да парадираме с нашата връзка с водачите, задоволявайки егото си. Поразително е колко много имена се изпускат из метафизичните кръгове и спиритуалистите във връзка с духовните водачи. Някои хора толкова много искат другите да знаят, че те са канали за послания на духове и кои са те, че изпускат известни и екзотични имена, за да впечатлят околните. Имената на духовните водачи не са важни. Името може да е било избрано, защото ни е по-лесно да го запомним. Човек, който е канал за енергията на Исус, може изобщо да не предава послания от Исус, а името Исус може просто да отразява духовното качество, с което човекът иска да се свърже. Стига връзката да е продуктивна и плодотворна, като е без значение какво е името на вашия водач? Най-важното е дали информацията ни помага да разрешим проблемите и да бъдем по-продуктивни в живота си или не.
Обсебванията и прикрепването на духове са изключителна рядкост. Въпреки че се съобщава за много случаи на обсебване и те често са предмет на телевизионни програми и филми, те все пак са доста голяма рядкост. Това не означава, че не трябва да се вярва в обсебването от духове, просто то се случва изключително рядко. Когато и ако се случи, обикновено във физическото пространство е станало нещо, което го е направило възможно: голяма травма, злоупотреба (наркотици, алкохол, сексуално насилие), неправилно развитие (особено при състоянията на транс), дилетантски подход към черната магия и други подобни неща.
Повечето от онова, което хората знаят за обсебването от духове, идва от филмите и е напълно погрешно. Докато водим балансиран, здравословен живот, НИКОГА няма да ни се наложи да се тревожим за такива неща, дори ако работим с духовни водачи.
Развлекателната индустрия подхранва и вярването, че децата са по-податливи на обсебване и атаки от духове. Филмите и книгите използват децата като обекти на атаки от духове, защото това провокира първичните страхове на възрастните и помага за продажбите на билети. Тази представа е невярна! Децата са заобиколени изключително от защитна енергия и силна бяла светлина. Да, като цяло те са по-възприемчиви за духовното измерение и повечето „въображаеми приятелчета“ изобщо не са въображаеми. Освен когато върху него не е упражнено някакво голямо насилие или не се е случило нещо, което е предизвикало късо съединение в аурата и основната енергия на детето, обсебването на деца от духове е почти невъзможно.
Не е необходимо да сме в безсъзнание или транс, за да работим с духове. Не е необходимо да сме в безсъзнание, за да се срещнем и работим с нашите духовни водачи. На практика, най-добре е винаги да сме в пълно съзнание. Ако посланието е толкова важно, нашите водачи ще намерят начин то да стигне до нас, без да ни се налага да изпадаме в безсъзнание. Ако посланието е толкова важно и водачът не може да ми го достави съзнателно, тогава нека водачът си плати данъка и правото на собственост и се върне във физическия свят в собственото си тяло.
Има хора които да защитават тезата, че е трябвало да позволят на учителите да използват техните тела, за да могат чрез тях да предадат посланието. Проблемът е, че всеки учител, който е стъпвал по земята, се е показвал на последователите си след смъртта. Той или тя не са се нуждаели от друго човешко тяло тогава, не се нуждаят и сега. Най-често онези, които възприемат такова отношение, го правят, за да се представят за много специални. През изминалото десетилетие и нещо се появиха прекрасни материали, благодарение на хора, които са проводници, но има и много несъществен боклук. Проблемът е, че повечето хора не отделят време, за да осъзнаят и направят разликата. Много от предадените чрез канали съобщения не са нищо повече от празни баналности. Много хора се хвърлиха в „нашумялата духовна банда“ на каналите, за да привлекат вниманието, усвоявайки фалшив акцент и прокламирайки претенциозни, недоказуеми източници за своите материали, като някои постигнаха голям успех, но това не прави информацията валидна.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар