// Вие четете...

Мистика и манипулации

Духове от природата.

„Човека го правят условията.“

Духове от природата.

Духовете от природата са онези същества и духове, които са свързани с конкретен аспект от природата. Всяко общество учи, че има духове, свързани с всяко нещо, което расте на планетата. Всяка традиция нарича тези духове по свой собствен начин. На Запад най-често ги наричат феи и елфи, но също и деви, земни духове, както и с много други имена. Духовете от природата са деца на Майката Земя. Те са многолики, каквато е самата природа, появяват се в различни размери, форми и степени на развитие и съзидателност. Всяко цвете има своята фея, всяко дърво има свой елф. Повече от хората са имали контакт с тази реалност, без изобщо да го осъзнават.
Ако някога сте виждали лумване на светлина около растения и цветя, вероятно сте преживели такава среща. Повечето традиции учат, че ако доловиш аромата на дадено цвете или дърво, това е поздрав от неговия дух. Въображаемите приятели на децата често са част от тази група.
Духовете от природата, феите и елфите обичат да привличат вниманието ни. Един от най-често практикуваните начини е като придвижват предметите около нас. Изчезващи, а после отново появяващи се принадлежности често са признак за дух, обикновено дух от природата.
Духовете от природата често се считат повече за етерни, отколкото за духовни (етерът е по средата между физическото и духовното измерение), защото могат да избират дали да ги виждаме или не, както им харесва. Тяхната енергия често е силна, пораждаща състояния на променено съзнание и дори предизвиква прилив на адреналин в тялото. Важно е тази реакция да не се бърка със сигнал за нещо лошо; тя просто показва силата на тяхната енергия.
Полтъргайст.
Полтъргайст буквално означава „пакостлив дух“ и се отнася до срещи и явления с духове, които обикновено ни разстройват и стресират. Те предизвикват необясними шумове, понякога елементарни като пукане и щракане, друг път силни като чупене на предмети.
Отдавна се води спор дали наистина съществуват. Случки с полтъргайст често се случват в домове, където има младежи или деца, преминаващи през пубертета, особено момичета. Според една от теориите, когато детето навлиза в пубертета, не контролирано се освобождава огромно количество психична енергия (съответстваща на пробуждащите се сексуални енергии), което води до появата на феномена. От друга страна, някои защитават идеята, че тази ново пробудила се сексуална енергия привлича пакостливи духове, които още повече я стимулират.
Има голяма вероятност случките с полтъргайст да са свързани със сексуалната енергия на хората, била тя прекомерна, неконтролирана или неправилно насочена.
Човешкото тяло е биохимична, електромагнитна енергийна система и сексуалната енергия е свързана с нашите електрически аспекти. С увеличаване на сексуалната енергия се засилва и собствената ни електрическа честота. Случките с полтъргайст може би са нещо като късо съединение в електрическата ни верига, изпускащо неконтролирани искри.
Все повече и повече случки с полтъргайст се наблюдават в домовете и на жени в менопауза – време, когато отново настъпва обрат в биохимията на тялото и колебания в сексуалните енергии. Това може да стимулира неконтролираното освобождаване на психична енергия, която може да се прояви като полтъргайст.
Независимо от източника, повечето явления с полтъргайст се елиминират, като се балансират психичните енергии и се намерят творчески отдушници за новата сексуална енергия. Най-добрият начин за предотвратяване на явленията с полтъргайст е като се погрижим младежите и жените в менопауза да не стават любители на психичните практики, без да са усвоили подходящите техники за балансиране.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар