// Вие четете...

Мистика и манипулации

Духове и сетива.

„Страхувай се докато опасността не е дошла, а после се бори с нея.“

Духове и сетива.

Духовете понякога се проявяват по начини, които могат да бъдат изтълкувани погрешно.
Сетивата са тези с които дъховете могат да бъдат възприемани, а именно:
Зрение (ясновидство) – Сенки и движения, доловени с ъгъла на очите; лица и форми в огледала, врати или прозорци; примигващи светлини в различни цветове; предметите се движат, изчезват и пак се появяват.
Слух (способност за чуване на неща, недоловими за човешкото око) – Шепоти зад вас, когато наоколо няма никой друг; викат ви по име; домашни шумове, когато няма основание за такива; музика и пеене от неидентифицирани източници (особено навън, сред природата); звън, бръмчене и пукот в ушите.
Осезание (способност за усещане на неосезаеми неща) – Тръпки и настръхване; промени в температурата; усещане за муха, разхождаща се по косата ви; прилив на адреналин; усещане за паяжина по лицето, когато наоколо няма паяци; промени в налягането на въздуха около вас; замаяност.
Обоняние (способност за помирисване на неща без мирис) – Лъх на цветя и растения, когато наоколо е зима; аромати, свързвани с хора, които отдавна не са живи и от източник, който не може да бъде идентифициран.
Вкус (способност за долавяне на вкуса на неща, недоловими за човешкото небце) – Сладък или кисел вкус в устата (без да е свързан с хранене или оригване); вкусове, свързвани с човек, който вече не е жив (напр. някой, когото свързвате с определено ястие).
Всички срещи с духове са толкова неуловими, че лесно могат да се объркат, а не бива да допускаме, че подобни явления са знак за нападение, обсебеност или нездравословна привързаност. Човек не трябва да се страхува от истинските срещи с духове, по-скоро те трябва да бъдат приемани с детска почуда и радост. Те потвърждават пред нас реалността на живота във всичките му измерения и ни напомнят, че никога не се разделяме наистина с онези, които обичаме.
Само защото имаме някакво странно преживяване, това не означава, че то е свързано с духове. Има и други форми на психични преживявания, които могат да обяснят най-често срещаните явления с духове.
Случаен и целенасочен отпечатък.
Всички ние сме се докосвали до духовно насищане. Нека да си припомним, как усещането ви във вашата стая е било различно от това в стаята на брат ви, сестра ви или родителите ви, когато сме били малки. Всички ние оставяме отпечатък или следи от енергията си, от нашата уникална духовна същност. Колкото по-дълго притежаваме даден предмет или обитаваме определено място, толкова по-силен е отпечатъкът върху него. Затова когато се местим в ново място, е нужно време, за да се почувстваме удобно. Нужно е време, за да оставим своя отпечатък върху заобикалящата ни обстановка.
Отпечатъците от предмети и места могат да бъдат случайни или целенасочени. Целенасочен отпечатък, например, е изработването на амулети или талисмани, заредени с определена енергия, които да доведат до определен резултат. Църквите, храмовете и залите за медитация са места, където се полагат усилия за създаването на атмосфера на преклонение и спокойствие, които ние долавяме при влизане.
Случайните отпечатъци са много по-често срещани. Местата, където са се случили емоционално наситени събития, или предмети, притежавани дълго време от даден човек, се зареждат с енергия. Повечето обитавани домове всъщност не са обитавани от духове, а са наситени с отпечатъците на събития, случили се с предишните обитатели. Усещането за дискомфорт в дома може да не е нищо повече от отпечатък, а не реален дух.
Истинското разследване изисква много знания и търсене на други обяснения, които не са свързани с феномените. Дадена врата може би скърца просто защото пантите имат нужда от смазване. Или се отваря непрекъснато, защото подът е неравен? Може би светлините премигват, защото има прекъсване в електричеството в къщата? Каква история има къщата? Когато елиминираме всичко възможно, едва тогава невероятното става възможно.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар