// Вие четете...

Вярвания и заблуди

Вярата на сатаниста.

„Твърде силното желание не се съобразява с благоразумието.“

Вярата на сатаниста.

Разликата в отношението към живота на православния християнин и сатаниста е в какво вярва единия и в какво другия? За православния християнин на първо място е вярата, защото както свидетелства Словото Божие „без вяра не е възможно да се угоди на Бога”. Вярата и живота са неразделно свързани, защото според Словото Божие, „вярата без добри дела е мъртва”. Според свети апостол Павел „вярата е живата представа на онова, за което се надяваме, и разкриване на онова, що се не вижда”, тоест увереност в невидимото като във видимо, в желаното и очакваното – като в настоящето. Разликата между знанието и вярата е, че знанието има за предмет видимото и постижимото, а вярата – невидимото и дори непостижимото. Знанието се основава на опита или на изследването на предмета, а вярата – на доверието към свидетелството на истината. Знанието принадлежи най-вече на ума, макар че може да действа и на сърцето, а вярата принадлежи предимно на сърцето, макар и да произлиза от мислите. В учението за благочестие се изисква не само знание, но и вяра. Основния предмет на това учение е невидимият и непостижимия Бог и запазената в тайна Божия Премъдрост. Поради тази причина много части на това учение не могат да бъдат обхванати от знанието на разума, но могат да бъдат възприети чрез вярата. ”Вярата е око, което озарява всяка съвест, тя дава на човека знание” – казва св. Кирил Йерусалимски. И още пророкът казва „Ако не вярвате, то е защото не сте удостоени”. Свети Кирил обяснява необходимостта от вяра по следния начин: „Не само ние, които носим Христовото име, почитаме вярата като велико нещо, но и всичко, което се извършва в света, дори и от хора чужди на Църквата, се извършва с вяра. На вярата се крепи земеделието, защото който не вярва, че ще събере израсналия плод, той няма да положи и труд. Вярата води мореплавателите, когато те поверявайки съдбата си на малко парче дърво, предпочитат непостоянното течение на вълните пред най-твърдата стихия – земята, предават се на неизвестни надежди и имат в себе си само вяра, която за тях е по-надеждна от всяка котва”.
За разлика от православния християнин, антихриста – сатанист смята, че „Животът е голямото удовлетворяване, а смъртта, голямото въздържане. За това, възползвай се максимално от живота – тук и сега! Няма рай, ярко блестящ и няма ад, където грешниците се пекат. Тук и сега е нашият ден на мъчение! Тук и сега е нашият ден на радостта! Тук и сега е нашата възможност! Изберете този ден, този час, защото няма никакъв спасител! Кажи на сърцето си: „Аз съм моят собствен спасител“. Попречи на тези, които биха те преследвали. Нека тези, които замислят твоето нещастие, бъдат запратени в бъркотия и позор. Нека бъдат като слама пред циклон и щом бъдат повалени, ликувай в собственото си спасение. Тогава всичките ти кости ще кажат гордо „Кой е като мен? Не бях ли твърде силен за враговете си? Не съм ли избавил себе си чрез собствения си мозък и тяло?“ „Благословени да са силните, защото те ще владеят земята, проклети да са слабите, защото те ще наследят ярема! Благословени да са способните, защото те ще бъдат уважавани сред хората, проклети да са посредствените, защото те ще бъдат обезличени! Благословени да са смелите, защото те ще бъдат господарите на света – проклети да са праведно смирените, защото те ще бъдат стъпкани под раздвоените копита! Благословени да са победоносните, защото победата е основание за правдивост, проклети да са пораженците, защото те ще бъдат васали завинаги! Благословени да са безкомпромисните, защото негодните ще побягнат пред тях, проклети да са бедните духом, защото те ще бъдат заплюти! Благословени да са тези, които предизвикват Смъртта, защото дните им ще бъдат дълги на земята, проклети да са радетелите за по-щастлив задгробен живот, защото те ще загинат насред изобилие! Благословени да са унищожителите на измамната надежда, защото те са истински месии, проклети да са бого поклонниците, защото те ще бъдат стригани овце! Благословени да са доблестните, защото те ще придобият голямо съкровище, проклети да са вярващите в „добро“ и „зло“, защото те се плашат от сенките си! Благословени са тези, които вярват в това, което е най-добро за тях, защото умовете им не ще бъдат нивга ужасени, проклети да са „божиите агънца“, защото ще пребледнеят и станат по-бели от сняг! Благословен да е човекът, който има малко врагове, защото те ще го направят герой, проклет да е този, който прави добро на тези, които му се отплащат с подигравки, защото ще бъде презрян! Благословени да са проницателните умове, защото те ще яздят вихри, проклети да са тези, който преподават лъжи вместо истини, и казват истина на лъжата, защото те будят погнуса! Трижди проклети да са слабите, чиято неувереност ги прави подли, защото те ще слугуват и ще страдат! Ангелът на самоизмамата лагерува в душите на „праведните“, вечният пламък на силата чрез радост живее с плътта на Сатаниста!”
Православните християни считат, че хората от целия свят ще бъдат поставени в такова положение, че ще трябва да признаят властта на лъжемесията, ако искат да оцелеят материално. Повод за това ще бъде големия глад, който ще се появи във времената на антихриста. Тези, които откажат да приемат печата и да му се поклонят като на бог, ще бъдат преследвани и физически унищожавани. Всеки човек ще бъде поставен пред избора да се поклони на дявола в лицето на антихриста или да остане верен на Бога. Този избор човекът ще направи съзнателно и доброволно.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар