// Вие четете...

Нестандартни размишления

Въображение и творчески подход.

SAMSUNG DIGIMAX A503„Който има много недостатъци, лесно ги открива у другите.“

Въображение и творчески подход.

Особеност на пълноценно функциониращите индивиди е откровеността. Те не отговарят уклончиво и за нищо не лъжат. Лъжата за тях е изкривяване на тяхната собствена реалност. Затова и не се само заблуждават. Въпреки, че са сдържани, няма да преиначат истината, за да защитят някого. Те знаят, че владеят собствения си свят при това, така както другите владеят своя. Понякога поведението им може да изглежда жестоко, но в действителност те просто дават възможност на околните да вземат решенията си самостоятелно. Те решават ефективно нещата, такива, каквито са, а не каквито биха искали да бъдат.
Тези хора не са склонни да обвиняват другите. Те имат вътрешна ориентация на личността и не приписват отговорността за това, което са, на други хора. Не са склонни продължително време да говорят за другите и да обсъждат, какво е извършил или не е успял да извърши даден човек. Те не обвиняват другите, а помагат на тях и на себе си, така че отговорността да попадне там, където й е мястото. Не са нито клюкари, нито интриганти. Толкова са заети да живеят ефективно, че не им остава време за дребнави заговори, които запълват живота на мнозина. Те са хора на действието и те действат, критикарите са тези, които хвърлят обвинения и се оплакват.
Индивидите, които са приели модела на стойностен живот не отдават голямо значение на реда, организацията или системността в живота си. Те имат самодисциплина и умеят да се контролират, но не им е необходимо нещата и хората да съответстват на собствените им схващания. Те не дават препоръки на околните. Знаят, че всеки има право на избор и, че маловажни неща, които вбесяват другите хора, са просто резултати от нечие решение. Те не смятат, че светът трябва да бъде устроен по специален начин. Нямат мания за чистота или ред. Стремят се да живеят функционално, но ако не всичко е така, както биха желали, не правят трагедия от това. За тях организацията е само полезно средство, а не самоцел. Поради това, че не страдат от манията за организираност, те имат творчески подход към живота си. Заемат се с решаването на всеки проблем по свой собствен маниер. Влагат въображение в постъпките си и в резултат подходът им към всичко е творчески. Не им се налага да правят нещо по точно определен начин. Не се съветват със справочници или специалисти, просто се заемат с проблема така, както им се струва, че е подходящо. Това е творческият подход и те го владеят, без изключение.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар