// Вие четете...

Истината е в избора

Възможни ли са различни варианти на избор?

Да, възможни са, при това могат да се появят и такива, за които не сме и предполагали, че е възможно да се случат. Но, за да разберем дали съществуват такива, отново ще ни се наложи да допуснем до нашето съзнание и най-невероятните възможности, това е ключът към правилния избор, само така ще открием правилното решение за поведение в дадената ситуация.
Въпросът, който трябва да си зададем е, „ами, ако това не е вярно или е вярно, тогава, какво ..”. Въпросът не е лесен, тъй като ние разполагаме само с това, което ни е предоставено и това ще ни направи неуверени и несигурни. Решението е в търсене на повече информация, в повечето въпроси с цел да изясним образа на събитието. Но е възможно да не успеем да получим такава, тогава следва да изберем подхода към тази с която разполагаме. Анализът и оценката могат да започнат от възможностите, които са най-отдалечени, това означава, че ще отхвърлим най-невероятните и ще приемем най-възможните. Може да се разсъждава и по други критерии, ако приемем, че най-вероятните не са най-опасните, а някоя друга по-малко вероятна да е по-опасна за нас, тогава изборът може да е съвсем друг.
Отново стигаме до въпроса, как да изграждаме нашите взаимоотношения, трябвали да се съмняваме във всичко и във всеки или трябва да се доверим на човека до или срещу нас и да приемем видимото за действително.
Ясно е, че крайните подходи няма да работят в наша полза и да ги превръщаме в навик. Взаимоотношенията между хората се градят на базата на доверието, което се изгражда в процеса на общуване и не може да се даде еднозначен отговор, това „ДА”, това „НЕ”, тъй като хората са толкова различни, колкото е и техния брой.
Днес живота ни среща с едни, утре ще ни срещне с други, така, че ориентацията, отново ще кажем, е в ръцете на нашата база данни. Единствено, тя е в състояние да ни подскаже, какво да изберем, а по какъв начин това ще се случи, тя си знае.
И накрая да кажем, че истината е в Избора. Изборът е всичко и всичко е около и вътре в Избора. Затова е толкова трудно човек да избира, да направиш своя избор означава, че от многото си избрал най-доброто.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар