// Вие четете...

Истината е в избора

Води ли успехът към успех?

Осъзнаването и оценяването на успеха е особено важно, когато се стремим към постигането на нови цели. Животът ни предлага много примери за това, че успехът не идва сам и, че един успех води след себе си друг. Какво ни дава успехът, в условно да го наречем, първо начинание. За да постигнем някакъв успех в някакво начинание, най-вероятно сме преминали всички етапи на избор и оценка, до постигане на успех, това вече е утъпкан път към постигането на новата цел и колкото повече минаваме по този път, толкова по-малко време ще губим за реализация на нашите желания.
Без желания, няма успехи, но няма да има и успехи, ако не положим необходимите усилия. Затова успехът е следствие на положените усилия, при това само, ако те са насочени в правилната посока. Веднъж постигнали определен успех, това ще ни даде кураж да предприемем стъпки към осъществяването на по-големи цели и осъществяването на поне на пръв поглед, недостижимо желания.
Нашия народ често казва „с яденето идва и апетита”. Не означава ли това, че първо човек трябва да има мечти, с мечтите идват желанията, а след това е успехът, който пък след себе си води друг успех. Тогава не е ли вярно, че колкото на човек са му по-големи мечтите, толкова самият той е по-голям. По-голям от кого, ами от тези, които нямат мечти, а нямат мечти, защото мечтите се раждат в нашето съзнание и катализаторът е нашето мислене.
И накрая, от само себе си се налага тезата, че именно нашето съзнание твори действителността, а ние творим него, тоест кой каквото прави, за себе си го прави. И няма нищо лошо в това да правиш добро за самия себе си, а това означава, че правим добро и за нашите близки.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар