// Вие четете...

Нашето самочувствие

Влияе ли ни топлия климат?

Защо обитателите на умерените зони трудно живеят при топъл климат?

Макар, някои изследователи да считат, че вредното влияние на топлия климат върху жителите на средните ширини не е толкова значително, както е прието да се мисли, независимо от това сам по себе си фактът за понижена приспособимост на европейците към условията на топлия климат, много от тях считат за установен.
Много европейци са подложени на различни топлинни разстройства, като топлинен удар, нарушения на водния обмен, хронична преумора, тропичен лишей, обезводняване на организма, слънчеви изгаряния и други.

Освен това у хората с не пигментирана кожа може да се развие рак на кожата, особено при продължително ултравиолетово слънчево облъчване.

Влияе ли климатът на ръста и развитието на човека?

 Въпреки, че решаващо влияние върху ръста и развитието на човека оказва преди всичко храната, климатичните условия също играят определена роля. В страни с топъл климат половото съзряване настъпва по-рано, отколкото в страните със студен климат. У жители на равнините, преселили се да живеят във високопланински области се намалява честотата на зачеване и на ражданията.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар