// Вие четете...

Вярвания и заблуди

“Бедни души“ или „Психически вампири“?

„Ласкателството е като сянка: няма да ви направи нито по-големи, нито по-малки.“

“Бедни души“ или „Психически вампири“?

Много хора по света практикуват тънкото изкуство, да карат други хора да се чувстват отговорни пред тях и дори да са им задължени без причина. Психическите вампири са индивиди, които пресушават жизнената енергия на другите. Този тип хора, могат да се открият във всички слоеве на обществото. Те не играят полезна роля в нашия живот и не са нито обекти на любов, нито истински приятели. Все пак, ние се чувстваме отговорни пред психическия вампир, без да знаем защо.
Ако мислите, че можете да станете жертва на такъв човек, има няколко прости правила, които ще ви помогнат да вземете решение. Има ли някой, на когото често се обаждате или го посещавате, макар и в действителност това да не ви се прави, защото знаете, че ще се чувствате виновни, ако не го направите? Или, установявали ли сте, че постоянно правите услуги на някой, който не е дошъл и поискал, а само намеква? Психическият вампир често използва обратната психология като казва: „О, аз не бих искал да правиш това“ – а вие, на свой ред настоявате да го направите.
Психическият вампир никога не изисква нещо от вас. Това би било твърде нахално. Те просто оставят вие да узнаете техните желания по неуловими начини, което ги предпазва от това да ги считат за напаст. Те „не биха си и помислили да се налагат“ и винаги са съгласни да приемат жребия си доброволно, без ни най-малко оплакване, но само външно! Техните грехове не са простъпки, а пропуски. Не това, което казват, а това, което не казват, ви кара да се чувствате отговорни пред тях. Те са твърде хитри за да отправят явни изисквания към вас, защото знаят, че ще възнегодувате и бихте имали реална и основателна причина да им откажете.
Голям процент от тези хора имат специални „атрибути“, които правят тяхната зависимост от вас по-приемлива и много по-ефективна. Много психически вампири са инвалиди или претендират, че са, или са „душевно или емоционално разстроени“. Други могат да се преструват на невежи и некомпетентни, така че от съжаление или по-често от раздразнение, вие правите нещо за тях.
Традиционният начин да се прогони един демон или елементал, е да се разпознае като това, което е и да се екзорцира. Разпознаването на тези съвременни демони и методите им е единствената противоотрова срещу опустошителното им вкопчване във вас.
Повечето хора приемат тези пасивно порочни индивиди за чиста монета. Само защото прикритите им маневри, не са им били никога показвани. Те просто приемат тези „бедни души“ като по-малко щастливи от тях и считат, че трябва да им помагат по всякакъв начин. Това погрешно насочено чувство за отговорност или неоснователно чувство за вина добре подхранва „алтруизма“, с който тези паразити се угощават!
Психическият вампир може да съществува, защото интелигентно избира съвестни и отговорни хора за свои жертви, хора с голяма отдаденост на своите „морални задължения“.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар