// Вие четете...

Мистика и манипулации

Аромати за лечение.

„Богатството е китка трева, здравето – съкровище.“

Аромати за лечение.

Карамфилът е един от най-древните и най-често използваните аромати за лечение и благослов. През средните векове той бил използван за помазване главите на болните и умиращите. Карамфилът стимулира цялото поле на аурата и метаболизма в тялото. Тъй като той подсилва аурата, по-малко ще ни въздействат външни енергии и влияния. Той може да се използва и за очистване на аурата от негативни мисловни форми.
Кедърът е масло за пречистване и защита. В древен Египет вярвали, че е вечен и носи способността да съхранява човешкото тяло. Кедърът успокоява и подсилва, като е особено ефикасен, ако сънищата ви са разстроени. Това е подходящо масло за използване в стаите на деца и любими хора, за да ги предпазва по време на сън. Кедърът прекрасно се смесва с други благоухания и масла, тъй като засилва защитните и подсилващи качества на другите аромати. Той пробужда надежда, уталожва страховете и безпокойствата и действа много пречистващо както на аурата, така и на околната среда.
Като динамично лечебно масло, евкалиптът е едно от трите маслата, които всеки трябва да има в домашната си аптечка, другите две са гардения и лавандула. Тези три масла имат лечебни и балансиращи свойства, които могат да бъдат използвани при повечето здравословни и емоционални проблеми, каквито могат да възникнат в дома. Евкалиптът помага на дишането, действа отпускащо и спомага за успокояване на емоционалното и душевно напрежение. Той отслабва и успокоява свръх емоционалните състояния и понижава интензитета на енергията до поносимо ниво.
Евкалиптът заглажда ръбовете на емоционалните изблици и действа ефикасно, ако сънят ви е нарушен, особено ако имате кошмари. Може да се използва за уталожване на страхове и безпокойства, за засилване на цялото поле на аурата и за подпомагане на имунната система по приятен начин. Той е невероятно полезен, когато се използва в хода на психичното развитие нощем, така че ново пробудилите се психични енергии да се балансират, докато спим.
Тамянът е древен, свещен аромат, който намира широко приложение в лечението и динамичното пречистване. Той се е използвал за помазване на болните и за очистване на аурата. Тамянът ни помага да проникнем в същината на своите страхове и мании и ни учи как най-безболезнено да ги разрушим. Той може да бъде използван за пробуждането на по-силно усещане за здраве.
Наред с евкалипта и лавандулата, гарденията е прекрасно масло, което се препоръчва, всеки да има в домашната си аптечка. Гарденията може да бъде използвана за предотвратяване изтичането на енергия, тъй като тя засилва аурата до такава степен, че другите хора не могат да предизвикат борба и стабилизира аурата, когато сте около разрушителни хора и ситуации. Освен това, тя помага за отблъскване на негативността чрез аурата, така че нищо негативно няма шанс да се прояви във физическото тяло.
Лимонът е прекрасен пречистващ аромат. Хората от древни времена са го използвали, за да пречистват заобикалящата ги среда преди сеанси и гадания; неговата енергия привлича добрите духове към мястото. Този аромат стимулира и ясната мисъл. В психичната защита това ни позволява да виждаме ситуацията по-ясно, вместо през булото на страховете и не контролираните фантазии. Лимонът е прекрасен аромат за ежедневна употреба, който елиминира стреса и отпуска ума и аурата. По този начин стресът няма възможност да отслаби аурата и да ни направи податливи на последващи проблеми.
Розата е един от най-нежните, силни и духовни аромати, който засилва ефекта от всички начини на лекуване. Тя може да бъде използвана за балансиране и лекуване на чакрите, като по този начин засилва цялата аура. В психичната защита розата разбужда способността да благословиш онези, които биха се опитали да ни разстроят или да ни повлияят отрицателно, без да прави връзката с нас по-силна.
Градинският чай е един от най-силните пречистващи аромати. Той е прекрасно тонизиращо средство за очистване и пречистване при всякакви обстоятелства. Когато се използва като масло или благоухание, той отпуска и енергетизира аурата едновременно. Градинският чай допринася за по-свободното протичане на духовната енергия във физическата среда, като в същото време заземява и предпазва физическото тяло и среда от дисбаланс, като успокоява не балансираните психични енергии и спомага за освобождаване на тялото от стреса и напрежението.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар